Trei ELEVE din Bacău, arestate preventiv pentru ŞPAGĂ LA EXAMEN

Trei eleve de la Şcoala Postliceală Sanitară "Christiana" din Bacău au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce au fost prinse în timp ce strângeau bani pentru profesorii din comisia de examen.

10 aug. 2013, 16:02
Trei ELEVE din Bacău, arestate preventiv pentru ŞPAGĂ LA EXAMEN

Fetele au absolvit cursurile Şcolii Postliceale „Christiana” din Bacău. Elevele, din postura de şefe de clasă, sunt acuzate că au adunat câte 200 de lei de la fiecare din cei 28 de absolvenţi, pentru a-i da profesorilor din comisia de examen, potrivit România TV. În total, au fost strânşi 5.600 de lei.

Examenul de absolvire la specializarea „asistent medical generalist” era programat luni, însă banii nu au mai ajuns la dascăli.

Ancheta a demarat în momentul în care o elevă, căreia i se ceruse suma de 200 de lei, a depus un denunţ, procurorii deschizând dosar penal pentru trafic de influenţă.

Cele trei tinere au fost judecate de o instanţă a Tribunalul Judeţean Bacău, judecătorii decizând să aprobe solicitarea procurorilor de a le aresta preventiv pentru 29 de zile pentru continuarea cercetărilor.

Ministerul Educaţiei Naţionale condamnă cu fermitate situaţia apărută la Şcoala Postliceală Sanitară „Christiana” Bacău şi respinge astfel de practici care exced regulamentele şcolare şi care nu au ce căuta în sistemul românesc de educaţie, potrivit unui comunicat emis de instituţie.

„Ministerul Educaţiei Naţionale manifestă toleranţă zero faţă de orice act de corupţie şi va utiliza toate instrumentele legale pe care le are la dispoziţie pentru a asigura legalitatea şi corectitudinea organizării şi desfăşurării examenelor naţionale. În paralel cu instituţiile care fac cercetări în acest caz, Ministeul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, va derula propria anchetă şi va dispune măsurile care se impun”, se arată în acelaşi document.