Tratamentele anticelulitice, prea costisitoare? Ai „armele” în propria bucătărie

Lupta contra celulitei este una dintre cele mai aprige pe care femeile trebuie să le ducă pentru a se menţine mereu tinere şi frumoase. Puţine ştiu însă că în locul cremelor costisitoare şi al masajelor dureroase ar putea pune în aplicare metode mult mai la îndemână.

RomaniaTV.net
24 iul. 2012, 13:32
Tratamentele anticelulitice, prea costisitoare? Ai „armele” în propria bucătărie

Celulita este unul dintre cei mai mari duşmani ai femeilor, iar războiul se intensifică odată cu apropierea verii şi a concediului, când ascunderea ei devine un imperativ.

În această perioadă, doamnele şi domnişoarele cheltuie sume exorbitante pe fel de fel de creme şi pe şedinţele de la saloanele de înfrumuseţare, al căror efect este, fie vorba între noi, aproape inexistent. Puţine ştiu însă că celulita poate fi combătută mult mai bine şi mult mai ieftin cu ajutorul unor metode aflate chiar sub nasul lor.

Zaţul de cafea este unul dintre ingredientele de bază folosite în saloanele de înfrumuseţare care propun tratamente contra celulitei. Aşa că, în loc să plăteşti sume exorbitante la cosmetică, ai putea foarte bine să păstrezi zaţul de la cafeaua de dimineaţă, iar seara să-l foloseşti pentru un tratament anticelulitic în confortul propriei case. Metoda este cât se poate de simplă: amesteci zaţul de cafea cu puţină cacao şi cu ulei de măsline, iar apoi aplici totul pe zonele afectate de celulită şi masezi. După 10 minute, amestecul se îndepărtează cu apă caldă.

Un alt exfoliant cu acţiune excelentă în lupta contra celulitei este un amestec din sare de mare, ulei de măsline şi zeamă de lămâie, scrie Eva.ro. De asemenea, uleiul de măsline, în amestec cu câteva picături de ulei esenţial de lemn de cedru, rozmarin, ienupăr sau ecualipt, poate face minuni.

Dacă nu ai timp de tratamente corporale, poţi în schimb să consumi cât mai mult ceai verde, bogat în aminoacizi, iod, potasiu, fluor, fosfor şi vitamine şi care ajută la eliminarea toxinelor, arderea grăsimilor şi, prin urmare, ameliorarea celulitei. Infuzia se prepară cu o linguriţă de frunze de ceai, peste care torni apă fierbinte, iar apoi amestecul se lasă timp de 10 minute. Trebuie consumat într-o oră de la preparare, deoarece altfel proprietăţile infuziei se pierd.