Transferarea lui Becali la Poarta Albă, respinsă. Vezi motivarea ANP

Gigi Becali îşi va executa în continuare pedeapsa la Penitenciarul Bucureşti Jilava, după ce conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a decis ca cererea acestuia de transfer într-o altă unitate să fie reanalizată după finalizarea dosarelor pe care le are la instanţele din Capitală.

RomaniaTV.net
11 sept. 2013, 10:57
Transferarea lui Becali la Poarta Albă, respinsă. Vezi motivarea ANP

„Compartimentul Relaţii Publice şi Mass-Media din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor precizează că solicitarea va fi reanalizată după finalizarea cauzelor aflate pe rolul instanţelor de judecată din municipiul Bucureşti în care acesta este citat”, se arată într-un comunicatde presă.

Gigi Becali a cerut în 26 august transferul de la Penitenciarul Bucureşti Jilava într-o altă unitate de detenţie.

VEZI ŞI Becali, MESAJ DISPERAT din închisoare: Scoateţi-mă de aici. Gardienii se poartă ca torţionarii

În 2 septembrie, Comisia de la Penitenciarul Bucureşti Jilava a avizat favorabil transferul solicitat de finanţatorul FC Steaua, dar decizia este luată de ANP.

Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali, declara, pe 30 august, că finanţatorul FC Steaua ar putea fi mutat la Penitenciarul Poarta Albă, pe motiv că relaţiile acestuia cu conducerea Penitenciarului Jilava „sunt destul de deteriorate”, dovadă fiind sancţiunea primită, pe care a contestat-o.

În 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.