Traian Băsescu: Am făcut bine că am încheiat cu PDL. Să-şi vadă de politica lor

Preşedintele Traian Băsescu a făcut câteva declaraţii la ieşirea din restaurantul în care s-a întâlnit cu liderii Mişcării Populare. Şeful statului a spus că îi va sprijini şi a adăugat că a făcut foarte bine că a încheiat parteneriatul cu PDL.  

07 apr. 2013, 15:28
Traian Băsescu: Am făcut bine că am încheiat cu PDL. Să-şi vadă de politica lor

„Am discutat despre programul fundaţiei. Am făcut o analiză şi la ce au făcut astăzi. Au prezentat câteva principii şi obiective ale fundaţiei. Eu m-am angajat să-i sprijin ca să-şi atingă obiectivul”, a declarat Traian Băsescu după întâlnirea de la restaurant, cu liderii Mişcării Populare. „Trebuie creat acel vehicol în care clasa medie, oamenii din mediul rural să participe la dezbatere. Am convingerea că va reuşi să creeze presiune pe partidele politice”, a adăugat preşedintele.

Întrebat dacă ar fi bine ca Mişcarea să se tranforme în partid, Băsescu a răspuns: „Dacă membrii vor considera că este bine să se transforme în partid politic, de ce nu?”.

Preşedintele a atacat încă o dată PDL.

Eu nu mai am nevoie de partide în momentul de faţă. Dezavuez mesajele drăguţe transmise de Videanu, Anca Boagiu şi de Vass de ieri (sambata n.red.) de la Convenţie. Parteneriatul meu cu ei s-a încheiat, iar ce-am văzut ieri la Colegiul director al PDL-ului mi-a confirmat că am făcut foarte bine că am încheiat această colaborare. Ei să-şi vada de politica lor”, a mai spus preşedintele.

„Sper ca Mişcarea Populară să mă primească (dupa terminarea mandatului), dar până atunci oricând mă vor chema pentru conferinţe, întâlniri voi participa la ele”, a încheiat Traian Băsescu. 

Traian Băsescu s-a întâlnit, la un restaurant, cu liderii Mişcării Populare, după lansarea oficială a acestei fundaţii. De altfel, preşedintele Mişcării Populare a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că preşedintele României este tatăl spiritual al acestei construcţii.

Din conducerea fundaţiei fac parte consilierii prezidenţiali Daniel Funeriu şi Sebastian Lăzăroiu, iar la eveniment au participat şi consilierii de stat în Administraţia Prezidenţială Dorel Onaca şi Bogdan Oprea. 

Pe 25 martie, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat iniţierea procedurilor, împreună cu colegii săi, pentru înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară.

Preşedintele Traian Băsescu afirma în cadrul unei emisiuni televizate că ideea Fundaţiei Mişcarea Populară îi aparţine, dar a subliniat că nu se va implica în conducerea ei şi că aceasta va fi condusă de un om neangajat politic şi cu prestigiu.

„Mişcarea Populară este deschisă celor care nu sunt angajaţi politic. Cel puţin în acest stadiu când este fundaţie. (…) Nu voi avea nicio contribuţie în conducerea fundaţiei, nu voi fi nici măcar în boardul fundaţiei, dar voi veghea-o, o voi încuraja să existe”, a declarat Băsescu, la acea dată.

Lăzăroiu: Oameni din PNL ar putea intra în Mişcarea Populară la un moment dat

După alegerile din PDL, Traian Băsescu a declarat că se desparte de PDL. Într-un mesaj pe Facebook, el a spus că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna”: „Adio, PD! Adio, PDL!”.