Traian Băsescu s-a interesat de starea lui Adrian Năstase

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri noapte, după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa pentru a-l duce în arest, în urma condamnării la doi ani de închisoare cu executare. Printre cei care s-au interesat de starea de sănătate a lui Adrian Năstase s-a aflat şi preşedintele Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 05:12
Traian Băsescu s-a interesat de starea lui Adrian Năstase

Preşedintele Traian Băsescu s-a interesat de starea de sănătate a lui Adrian Năstase. Şeful statului a sunat la ambulanţă pentru a afla date despre starea fostului premier.

De starea lui Năstase s-au arătat interesaţi mai mulţi colegi ai acestuia din PSD, printre care premierul Victor Ponta, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie şi Dan Şova, aceştia vizitându-l la spital pe fostul premier.

Premierul Victor Ponta a mers, miercuri noaptea, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru a se interesa personal de starea fostului preşedinte al PSD.

„Nu puteam să stau acasă fără să văd ce face şi cum se simte. Sper ca Andrian Năstase să îşi revină, mă gândesc la copiii lui. Medicii spun că au situaţia sub control. Mă întreb dacă domnul Băsescu e fericit acum. Eu nu vorbesc despre justiţie, dar era dreptul şi obligaţia mea să vin să văd în ce stare se află”, a spus Victor Ponta, la plecarea de la spital.

Adrian Năstase s-a împuşcat în zona gâtului, în timp ce poliţiştii veniţi să-l ducă în arest se aflau în locuinţa sa din Zambaccian. Poliţiştii au ajuns la reşedinţa fostului premier în jurul orei 22.50, iar la aproximativ 20 de minute la aceeaşi adresă a sosit şi o ambulanţă. Personalul medical a intrat rapid în clădire, unde a rămas mai multe zeci de minute. În jurul orei 23.40, Adrian Năstase a fost scos din casă pe targă, având ochii închişi şi fiind acoperit cu o pătură albastră şi cu un fular în jurul gâtului. Fostul premier Adrian Năstase a fost dus de urgenţă la Spitalul Floreasca.

Potrivit unor surse citate de MEDIAFAX, glonţul cu care fostul premier Adrian Năstase a vrut să se sinucidă a intrat în corpul acestuia prin partea stângă, zona muşchiului sternocleidomastoidian, a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, apoi a ricoşat sub claviculă şi a ieşit prin dreapta, prin muşchiul deltoid.

Fostul premier are o plagă latero-cervicală, aproape de vena jugulară, produsă cu o armă de foc de calibrul nouă milimetri, au declarat surse medicale.

Adrian Năstase a fost condamnat, miercuri, la doi ani de închisoare în procesul „Trofeul Calităţii„, devenind primul premier post-decembrist condamnat la închisoare cu executare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată, în 20 ianuarie 2009, pe Adrian Năstase, în dosarul „Trofeul calităţii în construcţii”, fiind acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.