Traian Băsescu: Neprezentarea la vot poate fi mai valoroasă

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat ca neprezentarea la vot poate fi mai valoroasă pentru că nu le permite celor care au dat lovitura de stat să îşi acopere acţiunea prin votul popular.

RomaniaTV.net
24 iul. 2012, 10:57
Traian Băsescu: Neprezentarea la vot poate fi mai valoroasă

„Neprezentarea la vot poate fi mai valoroasă pentru că nu le perminte celor care au dat lovitura de stat să îşi acopere acţiunea prin votul popular. Soluţia de securizare a votului este neparticipare. După toate calculele, prin manevrele pe care le fac (…) ar putea frauda circa 10%. Prin neprezentare, ar fi greu să ajungă la validarea referendumului”, a declarat preşedintele suspendat.

PDL a decis marţi boicotarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Aflat într-o discuţie online cu ziare.com, Băsescu a declarat ca PDL nu va retrage oamenii din secţiile de votare, însă democrat-liberali vor avea doar un singur reprezentant, în timp ce ceilalţi vor avea 5.

În urmă cu o săptămână, preşedintele suspendat a afirmat că PDL riscă să intre „în coliziune” cu el, dacă democrat-liberalilor vor opta pentru neparticiparea la vot.

Şase zile mai târziu, mai exact luni, Băsescu a declarat la un post de televiziune că nu exclude să ceară simpatizanţilor săi să nu se prezinte la vot şi chiar să solicite PDL să nu-şi mai desemneze oameni în secţiile de votare.

Citeşte şi: Băsescu: Important e câţi stau acasă şi câţi votează „Nu”, faţă de cei care spun „Da”