Tragica poveste a unui PARAŞUTIST care şi-a UCIS cel mai bun prieten în timpul unui salt

În timpul unui salt, unul dintre paraşutişti a atins paraşuta celuilalt, lucru care a dus la moartea unuia dintre bărbaţi, cu toate că amândoi s-au prăbuşit, fiind în cădere liberă de la o distanţă de impresionantă. Când au ajuns la faţa locului, medicii l-au auzit pe bărbatul care a supravieţuit cum deplângea moartea celui mai bun prieten, considerându-se vinovat.

21 feb. 2013, 20:10

Patrick Sanderman a murit după ce paraşuta lui a fost atinsă de cel bun prieten, în timpul unei manevre periculoase. Matt Le Berre, paraşutistul care a provocat accidentul, a suferit de asemenea răni grave, dar a supravieţuit. 

Bărbatul de 28 de ani va trăi toată viaţa cu povara că şi-a ucis cel mai bun prieten, un cunoscut distribuitor de vinuri, pasionat de paraşutism, cu sute de salturi la acitv. Incidentul a avut loc în oraşul Cambridgeshire, din Marea Britanie, în cursul lunii septembrie a anului trecut. Cu toate acestea, ancheta s-a desfăşurat pe parcursul mai multor luni, cauzele producerii accidentului au fost oferite publicităţii în luna februarie, potrivit Daily Mail.

În timp ce oamenii erau întinşi la pământ, în urma impactului cu solul, Le Berre, cu toate că era grav rănit, a fost auzit de medici cum urla, spunând că şi-a ucis cel mai bun prieten. Sanders a fost declarat mort la faţa locului, după ce a suferit mai multe răni grave la cap, coaste şi pelvis. Bărbatul în vârstă de 53 de ani avea peste 677 de salturi la activ, fiind considerat un paraşutist experimentat.

În ziua respectivă, au sărit 13 paraşutişti, în două grupe, una de nouă persoane şi una de patru. Avionul a urcat până la o înălţime de 5.000 de metri, înainte ca sportivi să părăsească aeronava, fiind în cădere liberă, la o viteză de peste 300 de kilometri pe oră, până la distanţa de 1000 de metri, când şi-au deschis paraşutele.

Matt Le Berre, cu peste 480 de salturi la activ, a povestit anchetatorilor cum din cauza unei manevere special a încetinit, ajungând deasuprea prietenului, cu toate că sărise înaintea lui. Bărbatul a încercat să reducă şi mai mult viteza, pentru a evita un impact, dar nu a reuşit. El a lovit paraşuta colegului, acestea s-au încurcat şi cei doi s-au îndreptat cu viteză spre pământ. Potrivit instructorului de paraşutism, manevra executată de tânăr este deosebit de periculoasă, deoarece modifică traseul de aterizare, acesta fiind mai greu de prezis de către restul participanţilor la salt.

Familia decedatului nu îi poartă pică celui care i-au omorât ruda, spunând că singurul lucru bun din acest accident este faptul că Le Berre, unul dintre cei mai buni prieteni ai fostului paraşutist, a supravieţuit şi acum este în recuperare.

Citeşte şi: NOROC CHIOR! A sărit de la 120 de metri, nu i s-a deschis paraşuta, dar trăieşte şi merge VIDEO