Un copil de şapte ani a murit după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el

Un copil în vârstă de şapte ani, din localitatea ieşeană Ruginoasa, a murit, miercuri după-amiază, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el, medicii încercând timp de o oră resuscitarea băiatului.

RomaniaTV.net
07 aug. 2013, 13:38
Un copil de şapte ani a murit după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el

Băiatul venise împreună cu fratele şi bunicul lor pe un deal situat la marginea localităţii Ruginoasa, judeţul Iaşi, ca să ia lut necesar unor reparaţii în gospodărie, potrivit Mediafax.

Cei trei au săpat într-un mal, iar la un moment dat pământul s-a prăbuşit peste ei.

Copilul a suferit un stop cardio-respirator, se pare din cauza unor bulgări de pământ de dimensiuni mari care l-au lovit în cap, în timp ce fratele său şi bunicul celor doi copii au fost răniţi uşor. Aceştia din urmă s-au ales cu câteva zgârieturi şi au refuzat să fie transportaţi la spital.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al ambulanţei Paşcani, fiind solicitat, totodată, şi elicopterul SMURD de la Iaşi. Medicii au încercat resuscitarea copilului timp de o oră, însă fără succes.

„A fost întocmit dosar penal şi se fac în continuare cercetări. Copilul îl însoţise pe bunicul său în acea zonă. Vom stabili în urma anchetei cum s-a ajuns la acest incident”, a declarat presei comisarul-şef Tiberiu Dogaru, adjunctul Poliţiei Paşcani.

Cadavrul copilului a fost transportat la morga spitalului din Paşcani, în vederea efectuării necropsiei.