TRAGEDIE în Suceava. Copil de şase ani, ucis de o haită de câini

Un copil în vârstă de şase ani a murit, sâmbătă, după ce a fost atacat de câini pe un câmp din satul Călineşti, aparţinând comunei sucevene Dărmăneşti.

RomaniaTV.net
24 mart. 2012, 10:20
TRAGEDIE în Suceava. Copil de şase ani, ucis de o haită de câini

Trupul copilului, care are mai multe muşcături, a fost găsit de către o femeie care a sunat la Serviciul unic de urgenţă 112.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Suceava, Ionuţ Epureanu, până în prezent, ancheta a stabilit că, sâmbătă dimineaţă, copilul a plecat de acasă spre o altă gospodărie situată la o distanţă de 800 de metri, unde tatăl său lucra cu ziua.

Atacul animalelor asupra copilului ar fi avut loc în dreptul unui drum din apropierea unui cimitir, a spus Epureanu, citat de Mediafax. El a precizat că lângă cimitir sunt depozitate mai multe gunoaie şi este probabil ca animalele să se fi aciuat în zonă.

Epureanu a mai spus că de pe corpul copilului au fost recoltate probe biologice din zona muşcăturilor, urmând ca acestea să fie comparate cu probe biologice ce vor fi recoltate şi de la câinii din zonă în încercarea de a-i găsi pe cei care l-au atacat pe copil.

Totodată, anchetatorii aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a se stabili cauza decesului, în acest caz fiind întocmit un dosar penal de „moarte suspectă”, care a fost preluat de Parchetul Tribunalului Suceava.

Au mai fost persoane muşcate de câini, însă niciodată nu s-a întâmplat ca cineva să moară din cauza muşcăturilor. Poliţia încearcă să afle ai cui sunt câinii„, a declarat prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu.

Prefectul a precizat că există martori în acest caz, fiind vorba despre două femei care ar fi văzut de la distanţă ce s-a întâmplat.

Potrivit primarului comunei sucevene Dărmăneşti, Dan Chidoveţ, copilul provine dintr-o familie „mai necăjită”, mai are un frate în clasa a II-a şi urma să împlinească şase ani în luna aprilie.

Edilul a mai spus că, în cazul în care se stabileşte că acei câini aveau proprietari, aceştia vor fi traşi la răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat.