TRAGEDIE ÎN SIBERIA. Un avion cu peste 40 de persoane la bord s-a prăbuşit. 31 de oameni au murit

Un avion de tip ATR-72 cu 43 de persoane la bord s-a prăbuşit luni în Rusia în regiunea Tiumen, în Siberia, a anunţat agenţia Interfax citând Ministerul pentru Situaţii de urgenţă, relatează AFP.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 04:11
TRAGEDIE ÎN SIBERIA. Un avion cu peste 40 de persoane la bord s-a prăbuşit. 31 de oameni au murit

UPDATE 12:24 Mediafax: Cauza prăbuşirii avionului ATR-72, luni dimineaţă, în Siberia, ar putea fi o eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului de anchetă din Rusia, Vladimir Markin, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

„În acest moment, există două piste probabile ale prăbuşirii, mai precis o eroare de pilotaj sau o defecţiune a avionului”, a afirmat oficialul.

UPDATE 12:22 Bilanţul a ajuns la 32 de morţi şi 11 răniţi, în condiţiile în care 43 de persoane se aflau la bord, informează AFP.

UPDATE 8:28 Russia Today informează că sunt 31 de morţi şi 12 supravieţuitori.

Potrivit agenţiei Interfax, care citează ministerul, au fost găsite 16 cadavre şi 12 supravieţuitori la locul catastrofei.

„În acest moment au fost găsiţi 12 supravieţuitori, care au fost transportaţi la spitalul din Tiumen”, a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului.

„Avionul a decolat de pe aeroportul Roşcino, în apropiere de Tiumen, către Surgut (tot în Siberia, n.red.). Potrivit datelor preliminare, acesta avea la bord 39 de pasageri şi patru membri ai echipajului”, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit agenţiilor, avionul a dispărut de pe radar la scurt timp după decolare. El s-a prăbuşit la 40 de kilometri distanţă de aeroportul de pe care decolase.

Echipele de salvare au găsit carlinga dislocată şi rămăşiţele avionului arzând. Acesta aparţine companiei locale Utair.

Accidentul s-a produs la ora locală 07.50 (04.50 ora României), potrivit surselor citate de agenţia RIA Novosti.

ATR-72 este un avion bimotor cu elice, care are o capacitate de 74 de locuri şi este de fabricaţie europeană.