TRAGEDIE în Nigeria. Un avion cu 153 de pasageri S-A PRĂBUŞIT într-un cartier din oraşul Lagos VIDEO

Un avion cu 153 de persoane la bord s-a prăbuşit duminică peste un cartier de locuinţe din cel mai mare oraş Nigeriei, Lagos. Aeronava, aparţinând companiei Dana Air, făcea o cursă între actuala capitală, Abuja, şi fosta capitală a statului nigerian, Lagos, ea prăbuşindu-se însă cu puţin timp înainte de aterizare, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
03 iun. 2012, 16:56

UUPDATE ora 23:20 Nu am găsit încă niciun supravieţuitor”, a declarat pentru AFP Harold Demuren, care nu a menţionat numărul victimelor printre locuitorii cartierului. Acesta indicase precedent că probabil toţi pasagerii au murit în catastrofă. Preşedintele Nigeriei, Goodluck Jonathan, „a decretat o perioadă de doliul naţional de trei zile pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa în prăbuşirea avionului companiei Dana în Lagos”, arată un comunicat al preşedinţiei. Şeful statului nigerian şi-a anulat toate angajamentele publice prevăzute pentru ziua de luni.

„Era un avion al companiei Dana care venea din capitala Abuja, către Lagos, cu 153 de pasageri la bord”, a declarat directorul Aviaţiei Civile, Harold Demuren. „Nu cred că există supravieţuitori„, a adăugat acesta.

Conform purtătorului de cuvânt al poliţiei din statul Lagos, Joseph Jaiyeoba, avionul s-a prăbuşit în cartierul Iju, situat în apropierea aeroportului internaţional din nordul oraşului.

Un nor dens de fum negru se ridica deasupra zonei accidentului, în partea continentală a acestei aglomeraţii imense cu aproape 15 milioane de locuitori, construită în jurul unei lagune de-a lungul coastelor Oceanului Atlantic şi cunoscută drept cel mai mare oraş de pe continentul african.

Potrivit localnicilor, avionul, care zbura la altitudine foarte mică, cu un zgomot asurzitor de reactor, a lovit un imobil cu două etaje.

Aparatul „a zburat la altitudine mică timp de cinci minute, într-un vacarm infernal, înainte de a se prăbuşi într-o zonă cu locuinţe (…). Ulterior a luat foc„, a povestit un martor.

„Pot confirma că unul dintre avioanele noastre s-a prăbuşit astăzi la periferia Lagos”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Dana Air, Tony Usidamen. „Am pierdut contactul cu avionul. Vom da publicităţii un comunicat”, a adăugat el.

Compania internă Dana Air şi-a început activitatea în 2008 şi este în prezent una dintre principalele companii nigeriene, deţinând o flotă de avioane de tip MD-83, potrivit site-ului său.

Avioanele sale fac legătura zilnic între oraşele Abuja, Calabar, Lagos, Port Harcourt şi Uyo.