Tragedie în Dolj. Un elev de clasa a 7-a a murit după a fost îmbrâncit de un coleg

Un elev de clasa a 7-a a murit la spital după ce s-a îmbrâncit cu un coleg, informează România TV. Tragedia s-a întâmplat la o şcoală din Filiaşi, judeţul Dolj.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 06:05
Tragedie în Dolj. Un elev de clasa a 7-a a murit după a fost îmbrâncit de un coleg

Băiatul de 13 ani era la şcoală, a avut o altercaţie cu un coleg de clasă de la Şcoala cu clasele I-VIII din Filiaşi. Colegul l-a îmbrâncit, băiatul s-a dezechilibrat şi a căzut.

Primarul localităţii Filiaşi, Nicolae Stăncioi, a declarat, la România TV, că incidentul s-a produs marţi, în jurul orei 16.35, într-o pauză.

„Doi elevi s-au îmbrâncit reciproc, probabil în glumă, unul dintre ei a căzut şi s-a lovit cu capul fie de tocul uşii, fie de clanţă. Colegii au sunat la 112, în 20-30 de secunde a apărut şi profesoara cu care tocmai terminaseră orele. L-au luat pe elev, l-au dus în curtea şcolii, dar din nefericire acesta a decedat într-un timp foarte scurt. Profesorul de serviciu nu cred că ar fi putut să facă ceva pentru că evenimentul s-a întâmplat într-un timp foarte scurt şi dintr-o joacă”, a precizat primarul din Filiaşi.

Incidentul a avut loc la sfârşitul orei de religie. Băiatul a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital.

Poliţia şi conducerea şcolii au demarat o anchetă, iar raportul medicului legist va stabili cu exactitate cauza morţii. Conducerea şcolii cercetează împrejurările în care s-a produs tragedia şi încearcă să stabilească dacă se fac cumva vinovate şi cadrele didactice pentru faptul că în acel moment copiii nu erau supravegheaţi.

Directorul Şcolii generale din Filiaşi, Alin Mondescu, a declarat că cei doi elevi implicaţi în incident nu au creat niciodată probleme, nu aveau absenţe, iar în ceea ce priveşte situaţia şcolară nivelul acestora este mediu.

În prezent, trupul băiatului decedat este la morga spitalului, unde i se va efectua necropsia.

Potrivit MEDIAFAX, tribunalul Dolj a deschis un dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte, iar în cursul zilei de miercuri, al doilea elev implicat in incident va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ.