TRAGEDIE în Deltă: Doi morţi şi doi dispăruţi, după ce s-au răsturnat cu barca pe Lacul Murighiol

Două persoane au murit şi alte două sunt date dispărute, după ce s-au răsturnat cu barca pe Lacul Murighiol. Potrivit România TV, victimele se întorceau de la o înmormântare. Şase ambarcaţiuni cu 23 de persoane la bord sunt în căutarea celor doi dispăruţi.

16 mart. 2013, 10:10
TRAGEDIE în Deltă: Doi morţi şi doi dispăruţi, după ce s-au răsturnat cu barca pe Lacul Murighiol

Trupurile neînsufleţite ale două persoane dintre cele patru victime care se aflau barcă au fost găsite înecate, celelalte două persoane dispărute fiind căutate în continuare.

„Am demarat căutările cu ISU şi cu celelalte formaţiuni de frontieră, poliţie. Primele rezultate au fost că am găsit două persoane înecate, rezervorul de la barcă. Avem şase ambarcaţiuni şi 23 de oameni în acţiune. Se pare că barca era foarte bună, chiar una nouă. Se pare că au fost valuri. Din anumite surse se spune că ar mai fi şi plasele pescăreşti, mascate de valuri, care ar fi creat probleme bărcii.

Era o familie, soţ şi soţie şi încă două persoane, una de sex feminin şi una de sex masculin. Cel mai tânăr de 34 de ani şi restul peste 40. În momentul de faţă avem condiţii favorabile, vântul nu mai bate. Avem posibilitatea să desfăşurăm în condiţii bune căutările”, a declarat, la România TV, Lucian Simion, prefect Tulcea.

Potrivit prefectului, cei patru se întorceau de la o înmormântare, unde fuseseră plecaţi de joi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, Daniela Tulceanu, a precizat că cele patru persoane au fost date dispărute, vineri după-amiază, în jurul orei 17.00, în timp ce se deplasau cu o barcă între localităţile Caraorman şi Murighiol.

Potrivit sursei citate, acestea au fost căutate toată noaptea de către reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră, dar fără succes.

„În cursul dimineţii de sâmbătă, căutările au fost intensificate, participând reprezentanţi de la Garda de Coastă, lnspectoratul Judeţean de Poliţie Tulcea, Căpitănia Zonală Tulcea, ai ISU Tulcea şi ai Primăriei Murighiol, reuşind, în jurul prânzului, să găsească, în zona Lacului Isacova, un bărbat şi o femeie,ambii decedaţi. În continuare sunt căutate şi celelalte două persoane dispărute”, a mai spus Tulceanu.