TRAGEDIE Cel puţin 58 de morţi, după naufragiul unei nave cu imigranţi ilegali în Turcia VIDEO

Cel puţin 58 de imigranţi ilegali, printre care copii, au murit după ce ambarcaţiunea în care se aflau a naufragiat în largul coastelor vestice ale Turciei, au indicat surse oficiale turce.

RomaniaTV.net
06 sept. 2012, 14:49
TRAGEDIE Cel puţin 58 de morţi, după naufragiul unei nave cu imigranţi ilegali în Turcia VIDEO

Bilanţul precedent era de cel puţin 20 de morţi.

„Numărul victimelor a crescut la 58”, a declarat Ardahan Totuk, guvernatorul adjunct al provincei Izmir (vest), unde s-a produs drama, a informat agenţia de presă Anatolia.

Trupurile a 43 de persoane au fost recuperate, iar alte 15 au fost descoperite de scafandri, a precizat Totuk. Acesta declarase cu puţin timp înainte că 46 de persoane, printre care căpitanul şi secundul lui, au fost salvate.

Potrivit postului privat de televiziune CNN-Türk, vaporul de pescuit s-ar fi lovit de stânci la câteva minute după ce plecase din localitatea turcă Ahmetbeyli către o destinaţie necunoscută.

În general, imigranţii ilegali încearcă să ajungă pe insulele greceşti situate în apropiere pentru a merge ulterior în Europa de Vest.

Turcia este o rută importantă a imigraţiei clandestine din Asia către Europa, în timp ce Grecia vecină, membră a Uniunii Europene, este una dintre destinaţiile privilegiate ale acestor imigranţi, iar naufragiile ambarcaţiunilor improvizate care îi transportă sunt frecvente.

Bu video Adobe Flash Player’u0131n son su00fcru00fcmu00fcnu00fc gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'u0131n son su00fcru00fcmu00fcnu00fc indirin.

‘,’hspace’:null,’vspace’:null,’align’:null,’bgcolor’:null}”>