Trage de viaţă cât poate: Hugo Chavez face iarăşi chimioterapie, dar are „moralul bun”

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez urmează o cură de chimioterapie pentru cancerul de care suferă şi are un "moral bun", a declarat vicepreşedintele Nicolas Maduro vineri seara.

RomaniaTV.net
02 mart. 2013, 16:10
Trage de viaţă cât poate: Hugo Chavez face iarăşi chimioterapie, dar are „moralul bun”

Vicepreşedintele, succesorul desemnat de Chavez, a dezvăluit pentru prima dată că preşedintele, care primeşte îngrijiri la spitalul militar din Caracas, a început o cură de chimioterapie, după ce a fost operat pentru a patra oară în decembrie în Cuba de cancer, şi că a decis în urmă cu o săptămână să urmeze în această instituţie un tratament „intensiv”. „Forţele sale îi permit la ora actuală să suporte acest tratament şi are un moral bun, pentru a lupta şi a primi tratament”, le-a spus Maduro jurnaliştilor, după slujba oficiată pentru Chavez în noua capelă a spitalului, scrie Mediafax.

Liderul de stânga şi medicii cubanezi au decis să înceapă chimioterapia şi radioterapia după o ameliorare a stării sale de sănătate în ianuarie, a declarat vicepreşedintele. Preşedintele a suferit o traheotomie şi a fost intubat pentru a putea respira, în urma unei infecţii respiratorii suferite în urma operaţiei.

Maduro a explicat că Chavez a suferit alte trei intervenţii chirurgicale „cu certitudinea că va ieşi din această” situaţie, dar la ultima ştia că „există posibilitatea să nu mai scape”.