Traficul a fost închis pe drumurile naţionale din judeţele Constanţa şi Tulcea

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a închis traficul joi seara, începând cu ora 21:00, pe întreaga reţea de drumuri naţionale din judeţele Constanţa şi Tulcea, din cauza fenomenelor meteo extreme şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 20:04
Traficul a fost închis pe drumurile naţionale din judeţele Constanţa şi Tulcea

În toată această perioadă drumurile naţionale au fost ţinute sub observaţie şi s-a circulat pe ele. Echipajele de la drumurile naţionale au patrulat pentru a le deschide în cazul în care s-ar fi impus o eventuală deplasare a ambulanţelor sau a autospecialelor de pompieri.

Nu se deplasează niciun TIR în Constanţa. S-a dat dispoziţie ca acestea să rămână blocate în port până se va da drumul la circulaţia care face legătura între Constanţa şi restul ţări.

La aeroport nu au fost înregistrate probleme.

„Porturile Constanţa, Midia şi Mangalia sunt închise, dar în schimb în interiorul porturilor operaţiunile portuare se defăşoară, cum ar fi încărcarea, descărcarea, operaţiuni curente”, a declarat prefectul de Constanţa, Claudiu Palaz.

„În prezent întârzierile cu plecări în Gara de Nord sunt de 5, 10 minute, dar maxim 25 de minute. Problemele sunt cu trenurile în trafic dinspre Bulgaria către Federaţia Rusă şi invers unde se circulă foarte greu. Sunt anulate circa 60 de trenuri pe programul de dimineaţă, dar din aceste 60, 26 sunt cele din jurul Bucureştiului, respectiv pentru Aeroportul Otopeni, Bucureşti-Nord şi Bucureşti Obor. 34 dintre trenurile care asigură legătura cu oraşele din ţară sunt anulate”, a precizat Adrian Vlaicu, purtător de cuvânt CFR.

Pentru Constanţa, echipele sunt în teren şi lucrează la eliminarea problemelor de joi. Se caută să se asigure în continuare legătura cu Municipiul Constanţa prin rută ocolitoare Buzău-Ploieşti-Bucureşti Nord. Se ţine în permanenţă legătura cu cei de la Infracstructură, astfel încât să se poată aduce traficul la normal cât mai curând posibil.

În momentul de faţă nu avem trenuri blocate. Se menţine închisă linia Bucureşti-Constanţa şi se lucrează de echipele de intervenţie la eliminarea efectelor evenimentului de joi.

Astfel, în judeţul Constanţa s-au închis următoarele drumuri:

1.A2 Cernavodă – Constanţa
2.DN 22A Hârşova – Saraiu
3. DN 3 Ostrov – Constanţa
4. DN 38 Agigea – Negru Vodă
5. DN 39 Constanţa Vama -Veche
6. DN 39B – staţiunea Olimp
7. DN 39C – staţiunea Neptun
8. DN 39D – staţiunea Cap Aurora
9. DN39E – Cumpăna
10. DN 22 Constanţa – Tulcea
11. DN 22C Cernavodă – Basarab
12. A4 – centura Constanţa

În judeţul Tulcea s-au închis următoare drumuri:

  1. DN 22 Tulcea – Constanţa
  2. DN 22A Saraiu – Cataloi
  3. DN 22D Ceamurlia de Jos – Măcin
  4. DN 22E IC Brătianu – Găreanu
  5. DN 22F Horia Nalbant
  6. DN 22G – centura Tulcea

Din cauza înrăutățirii condițiilor meteo-rutiere s-a luat decizia ca pentru siguranța participanților la trafic circulația rutieră să se închidă circulația pe următoarele drumuri naționale și autostrăzi:

Circulaţia se desfăşoară în toată ţara în condiţii de iarnă, iar Compania acţionează pe întreaga reţea rutieră. CNADNR roagă participanţii la trafic ca, în perioada următoare, să evite tranzitarea zonelor afectate de fenomene meteorologice intense, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată).

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.