Trafic aerian intens: Harta care îţi arată toate avioanele din aer, în timp real

Dacă sunteţi curioşi să vedeţi unde se află un anumit avion sau cât mai are până aterizează, puteţi accesa o hartă online care prezintă, în timp real, traseul aeronavelor.

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 18:56
Trafic aerian intens: Harta care îţi arată toate avioanele din aer, în timp real

Flightradar24 monitorizează toate zborurile din lume, fie cele comericale, cele private sau cele militare. Pe hartă puteţi vedea cum avionul despre care doriţi să aflaţi mai multe detalii se deplasează pe traseul său. În plus, puteţi vedea la ce altitudine şi la ce viteză zboară în momentul respectiv.

Informaţia de pe Flightradar24 poate fi grupată pe aeroporturi, pentru a afla ce zboruri sunt programate să aterizeze sau să decoleze în următoarele două ore.

Flightradar24 foloseşte informaţiile oferite de Administraţia Aviatică Federală din SUA şi de sistemele de supraveghere aeriană din alte ţări.

Pe hartă nu apar, însă, toate avioanele, întrucât nu toate aparatele sunt echipate cu ADS-B, sistemul de supraveghere. În plus, în unele zone, precum America Latină nu există  la sol aceste sisteme pentru a recepţiona informţiile de la avioanele echipate cu acest sistem. În prezent, site-ul acoperă cel mai bine SUA şi Europa, celelalte continente fiind mai puţin acoperite.

Website-ul oferă şi o aplicaţie pentru iPhone – dacă trece un avion pe deasupra voastră şi vreţi să ştiţi informaţii despre el, îndreptaţi telefonul către el şi primiţi detaliile imediat.