TOT ce trebuie să ştii despre BLACK FRIDAY

Daca nu stiti inca, aflati acum ca se apropie BLACK FRIDAY! Ce e aia? O alta sarbatoare importata de la americani total lipsita de substanta atunci cand vorbim de Romania. Nu e nici prima, nici singura a se vedea: Valetine’s Day si Halloween. Cine suntem noi sa ne opunem curentului? Daca oamenii vor o zi de Vineri cat mai Neagra, atunci trebuie sa o aiba spre deliciul si castigul comerciantilor de pretutindeni. Mai jos veti gasi TOT ce trebuie sa stiti despre Black Friday si mai ales ce si cum sa faceti pentru a profita din plin de aceasta zi.

RomaniaTV.net
20 nov. 2012, 12:45
TOT ce trebuie să ştii despre BLACK FRIDAY

1. Black Friday: Online sau offline

Dupa cum spuneam si mai sus in Romania abia am inceput sa simtim “gustul” fenomenului Black Friday si pana anul trecut multi comercianti nu s-au deranjat sa anunte reduceri sau o eventuala modificarea a programului de functionare. Atat in America cat si in alte tari ceva mai vestice, marile lanturi de magazine se pregatesc din timp pentru Vinerea Neagra, Boxing Day, Craciun sau alte perioade specifice reducerilor colective prin asigurarea stocurilor, instruirea si angajarea personalului, optimizarea platformelor online si a serviciilor de livrare, potrivit Playtech.ro.

In 2011 romanii s-au calcat in picioare in magazinele offline din marile centre comerciale, iar internautii au privit neputinciosi ecrane negre/albe/albastre prin care armate de caini/pisici/iepuri si alte mascote mai mult sau mai putin inspirate ii “acuzau” ca sunt prea multi… Probabil ar trebui sa traim cu impresia ca serverele se blocheaza si nu fac fata traficului din cauza blanitelor animalutelor simpatice si nu din pricina incompetentei si slabei pregatiri. Domnii comercianti, daca tot vreau sa vanda cu vagoanele ca sa isi goleasca stocurile, ar trebui sa se asigure ca au si cu ce, fie ca vorbim de platforme online solicitate pana la colaps sau magazine asaltate de mii de oameni.

Din punct de vedere al dezvoltarii si adoptarii comertului online suntem inca la piciorul broastei fata de alte state din Uniune si nu numai, asa ca nu m-ar mira ca magazinele offline sa vanda de Black Friday mai mult, mai repede si mai bine decat cele online. Bineinteles fiecare dintre noi va alege sa vaneze reducerile in functie de preferinte. Adica daca vrei sa simti adrenalina cum iti pompeaza prin vene o sa dai o tura prin marile lanturi de magazine: Flanco, Media Galaxy, Altex, Domo, prin orice supermarket sau in vreunul dintre nenumaratele Mall-uri. Risti sa ajungi acasa cu niste vanatai serioase dar macar obtii satisfactia ca te-ai luptat pentru produsele dorite si eventual ai si castigat.

Personal prefer sa verific platformele si magazinele online in cautarea celui mai bun pret si nu doar pentru Black Friday. Cine va alege sa isi faca cumparaturile din fata monitorului de acasa sau de la munca trebuie sa se inarmeze cu rabdare pentru raspunsul greu al serverelor si cafea pentru ca cele mai bune oferte se vor epuiza in prima parte a zilei.

Bineinteles conteaza si produsul pe care dorim sa il achizitionam. Pentru ca nu toti clientii pot realiza cumparaturile exclusiv online. Daca pe zona de IT&C, gadget-uri, cadouri si alte asemenea poti alege foarte usor in functie de brand, poza si descriere, unii dintre noi prefera sa vada, atinga si sa probeze articole de imbracaminte, incaltaminte, parfumuri si alte accesorii.

Asadar ne putem astepta de la Vinerea Neagra, ca in online electronicele si electrocasnicele sa zboare din stocuri, iar in offline mai mult imbracaminte si accesorii. Totusi nu sunt de neglijat nici ofertele de fashion online, segment care a cunoscut o adevarata explozie in ultimul timp.

2. Black Friday: Magazinele participante

Mai mult ca sigur pe online batalia se va da in segmentul IT&C unde si in anii trecuti principalele magazine au inregistrat cresteri impresionante in vanzarile de Black Friday. Cu toate acestea trebuie avute in vedere si site-urile de fashion, cadouri, accesorii sau cosmetice, care se afla intr-o continua dezvoltare si crestere atat a ofertelor cat si a serviciilor disponibile online.

Mai jos aveti o lista cu principalele magazine care vor afisa reduceri speciale pentru Vinerea Neagra:

IT&C, electronice si electrocasnice:

Online:
Emag.ro
Koyos.ro
Evomag.ro
Quickmobile.ro
Marketonline.ro
Sigmanet.ro
PCgarage.ro
Cel.ro
Azerty.ro
Oktal.ro
ITGalaxy.ro
Online/offline:
Altex.ro
Domo.ro
Flanco.ro
Mediagalaxy.ro
Fashion:
Zorilestore.ro
Fashiondays.ro
Fashionup.ro
Amafashion.ro
TinaR.ro
Aparatura Foto/Video:
F64.ro
– Fotohobbyshop.ro
Ceasuri si accesorii:
Bbcollection.ro
– Watchshop.ro

Află mai multe despre Black Friday pe Playtech.ro.