Tot ce trebuie să ştii despre alăptatul la sân

Când afli că eşti gravidă, te gândeşti destul de repede dacă vei fi adepta alăptatului la sân pentru copilul tău, după ce se va naşte, sau vei prefera laptele formulă din prima clipă.

RomaniaTV.net
04 mart. 2013, 21:04
Tot ce trebuie să ştii despre alăptatul la sân

Sunt multe mamici care aleg din start sa nu alapteze copilul si este optiunea lor. Insa alaptatul la san este cel mai natural si sanatos mod sa iti hranesti nou nascutul, intarindu-i sistemul imunitar, dar si reducandu-ti cheltuielile. Alaptatul la san are si alte beneficii uluitoare pe care este bine ca orice viitoare mama sa le cunoasca.

Ce nu iti spune nimeni despre alaptatul la san

In primele saptamani dupa ce se naste, copilul va suge foarte des la san pentru ca acesta este momentul in care el invata sa suga (activitate noua si obositoare pentru muschii fetei lui) asa ca trebuie sa iti dedici aproape tot timpul acestei activitati, precum si pentru a manca si a te odihni. Cere ajutor, nu te gandi ca e nevoie sa faci tu acea curatenie generala care poate fi amanata sau poate fi facuta de altcineva. Aceasta legatura indestructibila dintre tine si copil nu se poate intampla decat o data, in aceasta perioada, si timpul va trece mai repede decat crezi.

Tine mancare si apa prin apropiere. Aduna perne confortabile si poarta haine comode. Vei dori sa te simti relaxata si in intimitate, tinand cont ca vei petrece mult timp alaptand. Vei dori sa mai iesi din casa, ceea ce este de inteles insa e nevoie sa treaca macar 2 saptamani pana cand sa ai un interval de timp suficient de mare, 2-3 ore, intre doua portii de alaptat, ca sa poti pleca in acest timp cu copilul la plimbare.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.