Tortură fără sfârşit: O britanică aude permanent în capul ei un şlagăr şi-i vine să urle ca un câine

Femeia suferă de un sindrom rar ce o face să audă zi şi noapte diferite melodii, de obicei şlagăre, care nu o lasă să doamă. Una dintre aceste melodii, un şlagăr celebru al anilor '50, "sună" permanent în capul femeii.  

14 feb. 2013, 19:29
Tortură fără sfârşit: O britanică aude permanent în capul ei un şlagăr şi-i vine să urle ca un câine

Susan Root, o britanică în vârstă de 63 de ani, suferă de o formă rare de tinnitus (sunete sau ţiuit constant în urechi), care o face să „asculte” zi şi noapte melodii ca de pe o bandă audio care nu se sfârşeşte niciodată. Boala ei se manifestă ca nişte halucinaţii muzicale, scrie The Sun.

Femeia se plânge că, în trei ani de când i s-a declanşat această boală, nu a dormit neîntrerupt nici măcar o oră pe noapte. „Repertoriul” din capul femeii îl constituie diferite slagăre, dar şi imnuri sau cântece de aniversare, între care „God Save the Queen”, „Happy Birthday” sau „Auld Lang Syne”. Dar ceeea ce îi dă de furcă în mod constant sunt melodiile din anii ’50 din Marea Britanie cântate de Lita Roza şi cele din Statele Unite, cântate de Patti Page.

„Este ca şi cum aş avea un radio în cap, pe care nu poţi să îl închizi niciodată. Uneori, asta mă aduce la disperare, la nebunie, în special acel cântec „How Much is that Doggie in the Window” („Cât costă căţeluşul din vitrină”), pe care îl am în cap mereu, ca fundal”.

Susan mai spune că medicii i-au dat un aparat auditiv, ca să îi „acopere” sunetele ce se produc numai în capul ei şi să le audă doar pe cele care se produc în realitate, dar nu i-a folosit la nimic. Unoeri, ea spune că nu îl aude nici pe soţul ei când vorbeşte chiar lângă ea.

Medicii sunt depăşiţi de situaţie, iar Susan e din ce în ce mai convinsă că nu se va face bine niciodată. „Am făcut şi terapie specială, dar degeaba. Am început să mă împac cu gândul că voi suferi toată viaţa de acestă boală îngrozitoare”, a mai spus Susan, mărturisind că atunci când aude „How Much is That Doggie in the Window” îi vine să urle exact ca un câine.

Cu toate acestea, Susan nu este singura care suferă de aşa ceva. Luna trecută, fosta vedetă de la Oasis, Noel Gallagher a făcut temporar o formă comună de tinnitus, auzind permanent o sonerie. Cu tinnitus s-au confruntat şi Pete Townsend şi Chris Martin, mai scrie tabloidul britanic.