Tornadă într-o comună din Arad. Vântul a luat mai multe acoperişuri VIDEO

Aşa cum anunţau meteorologii, anul acesta avem parte de fenomene extreme. În judeţul Arad, localitatea Peregu Mare a fost lovită de o tornadă, care i-a lăsat pe oameni fără acoperiş deasupra capului. Vântul puternic a smuls ţiglele de pe case şi a pus la pământ copaci şi stâlpi de electricitate.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 05:14
Tornadă într-o comună din Arad. Vântul a luat mai multe acoperişuri VIDEO

Oamenii spun că totul s-a întâmplat în doar câteva minute, informează România TV. Dintr-odată, cerul s-a înnegrit, iar vântul a început să bată cu putere. Tornada a luat pe sus acoperişurile, tavanele pur şi simplu au căzut, iar rafalele puternice au rupt mai mulţi copaci.

„S-o învârtit nu mai aşa ca ceaţa, dintr-o dată s-a făcut negru. O fost frumos, cald că am transpirat. A fost tornadă. Ne-o luat acoperişul. Dincolo tot. La vecini tot acoperişul e jos”, a spus un localnic. Totul nu a durat decât câteva minute. „În 5 minute o fost gata. Poate nici 5 minute nu o durat şi ne-o făcut praf. Şi casa, de ploua în casă, ne pică tavanele. Vai de noi”, s-a plâns o altă localnică.

Sătenii spun că nu au mai văzut o asemenea grozăvie până acum.”Ţineam uşile şi geamurile. Aşa vânt puternic a fost. Tornadă. Nu ştiu. Nu am văzut nimic, mesele erau pe sus, ţiglele la fel. Dintr-o dată o venit”, a povestit speriată o altă localnică.

Pentru ca ploaia să nu le inunde casele, oamenii au încercat să pună prelate în locul ţiglelor luate de vânt. Cei mai mulţi săteni nu au locuinţele asigurate, aşa că vor fi nevoiţi să-şi repare singuri acoperişurile. De asemenea, din cauza copacilor rupţi, traficul rutier pe DN 69, care leagă Aradul de Timişoara, a fost afectat. Pompierii au intervenit şi au curăţat şoseaua.