Topul locurilor pline de microbi la care nu te-ai gândit

Cele mai multe infecţii se răspândesc după contactul cu mâinile. Aşa că nu uita să te speli pe mâini cât mai des. Şi nu numai în locurile publice, cât şi în propria ta casă.

RomaniaTV.net
03 sept. 2012, 05:52
Topul locurilor pline de microbi la care nu te-ai gândit

În rândurile următoare vei afla că şi bucătăria proprie, chiar şi poşeta pot să te contamineze. Iată aşadar un top al locurilor cu cei mai mulţi germeni şi microbi pe care pui mâna zilnic.

1. Chiuveta din bucătărie este plină de microbi

Chiuvetele din bucătărie sunt mult mai murdare decât cele de la baie. În mod obişnuit în drena de scurgere se găsesc peste 500.000 de bacterii. Ca să nu mai vorbim de buretele pentru vase, vasul chiuvetei şi robinet care, la rândul lor sunt populate de microbi.

Cum să reduci riscul: Curăţă chiuveta şi celelalte ustensile din bucătărie cu produse antibacteriale după prepararea sau spălarea mâncării, în special al fructelor şi legumelor crude, care pot fi contaminate cu potenţiali patogeni precum salmonela sau E. coli. Spală-ţi bine mâinile cu apă caldă şi săpun timp de minimum 20 de secunde. Dezinfectează buretele de vase, poţi s-o faci cu ajutorul cuptorului cu microunde. Cât despre chiuvetă, curăţ-o de două ori pe săptămână  cu o soluţie compusă din o lingură de clor la 250 de ml de apă. Lasă soluţia să ajungă şi la drena de scurgere.

2. Toaletele de la aeroport pot fi infestate cu microbi

Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că un număr uriaş de germeni populează toaletele publice, însă experţii spun că toaletele de la aeroport sunt chiar mai periculoase din acest punct de vedere. Adeseori se găsesc urme de E. coli pe robinete şi pe clanţele uşilor pentru că este greu să te speli corect pe mâini la chiuvetele minuscule. Iar atunci când tragi apa vei împrăştia în aer microbii.

Cum să reduci riscul: Scaunele de la toalete sunt surprinzător de curate însă este indicat să le acoperi cu hârtie înainte de a le folosi. După ce ai folosit toaleta spălă-ţi bine mâinile şi usucă-le cu atenţie. Înainte de a trage apa aşază o hârtie pe buton astfel încât să nu vii în contact direct cu el. Şi lasă capacul jos înainte de a trage apa.
 
Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.