TOP cele mai bune alimente pentru copilul tău

O alimentaţie sănătoasă este vitală pentru copii ca să dezvolte minţi şi trupuri sănătoase. Dacă un copil învaţă de mic să prefere alimente sănătoase, va avea obiceiuri sănătoase care îl vor urma toată viaţa, bucurându-se de gusturile savuroase ale acelor alimente care îi fac bine.

RomaniaTV.net
25 feb. 2013, 07:58
TOP cele mai bune alimente pentru copilul tău

Atunci când nu ştii exact la ce alimente să renunţi şi pe ce să insişti în meniul zilnic al copilului, ca să fii sigur că îl hrăneşti cu ce are cu adevărat nevoie ca să crească sănătos la minte şi corp, ai nevoie de un reper.

Iată câteva dintre cele mai bune alimente pentru copii, aşa cum recomandă specialiştii în nutriţie pediatrică. Asigură-te că acestea sunt prezente în ce mănâncă zilnic copilul tău.

Cereale din ovăz

Nu există un start mai bun al unei zile pentru un copil altfel decât pe bază de mic dejun. Copiii au randament mai mare la şcoală dacă mănâncă dimineaţa. Micul dejun îi ajută la memorie şi la capacitatea de atenţie şi reacţie. Ovăzul este o sursă grozavă de fibre. Performanţa cognitivă creşte pentru că glucoza se eliberează lent în sânge. Ovăzul nu trebuie servit numai la mic dejun alături de lapte sau iaurt. Ovăzul se găseşte şi în alte gustări sau alimente, cum ar fi biscuiţi sau batoane de cereale integrale. Ovăzul se poate servi cu miere, fructe proaspete sau uscate ori cu nuci pisate.

Ton

Dacă îi dai copilului tău peşte în mod regulat, renunţă la batoanele de peşte şi înlocuieşte-le cu ton. Tonul este o sursă extraordinară de acizi graşi omega 3, tipul de grăsime sănătoasă de care corpul nostru are nevoie. Aceşti acizi graşi esenţiali sunt importanţi pentru funcţiile creierului, creşterea şi dezvoltarea copilului.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Vezi care sunt şi Cele mai NESĂNĂTOASE alimente pe care le consumăm zilnic. Ce spun nutriţioniştii