Top 8 lucruri pe care mămicile ar trebui să le ştie despre bebeluşi

Experiența de a fi mămică este unică și toate femeile își doresc să afle cât mai multe despre sarcină, despre bebeluși, astfel încât totul să decurgă "ca la carte”. Iată cele mai utile lucruri pe care proaspetele mămici ar trebui să le știe despre bebeluși.

RomaniaTV.net
25 sept. 2012, 05:41
Top 8 lucruri pe care mămicile ar trebui să le ştie despre bebeluşi

1. Odihnește-te alături de bebeluș două săptămâni
 
Sarcina și nașterea sunt niște evenimente destul de obositoare, așa că ai nevoie de odihnă. Cu cât mai multă cu atât mai bine. Împarte sarcinile în casă, astfel încât să-ți fie cât mai ușor. Dacă nu are cine să te ajute, atunci te poți gândi să gătești înainte de naștere și să congelezi preparatele. Astfel, îți va fi mult mai ușor să pregătești masa.
 
2. Este OK să dormi cu bebelușul în pat. Este OK că bebelușul să doarmă în pătuțul lui

Nu există o regulă universal valabilă. Fiecare trebuie să recurgă la propriile convingeri. Important este că atât mama, cât și bebelușul să se odihnească. Unul din avantajele dormitului în același pat este că mama poate alăpta mult mai ușor. Dezavantanjul este că poți dormi cu o oarecare frică să nu strivești copilul.
 
3. Recuperarea poate fi dificilă

Dacă unele mame se simt foarte bine după naștere, altele pot fi dărâmate. Ascultă-ți corpul și nu te lasă influențată de alții. Respectă ritmul organismului tău, fie că este mai alert sau, dimpotrivă, mai domol.
 
4. Alăptatul poate fi dificil la început
 
Alăptatul este foarte important pentru bebeluși, așa că nu renunța dacă întâmpini dificultăți. Cere sfatul medicilor pentru a nu priva bebelușul de cel mai prețios dar din primele zile de viață: laptele mamei.

Citeşte mai mult pe Sfatulpărinţilor.ro.