Top 5 decoraţiuni de Crăciun, ecologice şi ieftine FOTO

Magazinele ne invadează în apropierea Crăciunului cu decoraţiuni superbe, însă, cele mai frumoase din ele au, de cele mai multe ori, preţuri piperate. Aşa că de ce să nu încercaţi singuri să realizaţi nişte decoraţiuni superbe, atât prietenoase cu mediul, cât şi prietenoase cu buzunarul.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 13:33
Top 5 decoraţiuni de Crăciun, ecologice şi ieftine FOTO

În plus, ornamentele făcute în casă sunt mult mai speciale decât cele cumpărate.

1. Ornamentele din coajă de lămâie

Tăiaţi coaja lămâilor cu cuţitul, astfel încât să creaţi o spirală. După ce se usucă, înţepaţi un capăt cu acul şi treceţi prin gaura rezultată un fir colorat, pentru a crea ornamentul de brad.

2. Coroniţe de brad

Aveţi nevoie de câteva crenguţe de brad şi o sârmă cu care să le legaţi, în cerc. Apoi, puteţi să decoraţi coroniţa cu conuri sau vâsc şi cu o fundiţă roşie.

3. Felii uscate de portocale, lămâi sau mere, pentru ghirlande

Feliile de fructe sunt uscate cu ajutorul sării, după care se înşiră pe un fir colorat, pentru a fi transformate, astfel, în ghirlandă.



4. Ciorăpei de umplut cu cadouri, croşetaţi sau din materiale reciclate

Dacă doriţi să aveţi şi nişte ciorăpei de decor sau pe care să îi umpleţi cu mici cadouri, puteţi fie să croşetaţi unii din lână – dacă vă pricepeţi, fie să folosiţi un ciorap mai gros, pe care să lipiţi diverse decoraţiuni, precum nasturii.

5. Decoraţiuni din hârtie

Puteţi să realizaţi orice forme doriţi – steluţe, fulgi, îngeraşi – din hârtie albă sau colorată, pe care să le folosiţi pentru brad sau pe care să le transformaţi în ghirlande.

Puteţi să vă inspiraţi şi din următorul filmuleţ: