Toni Greblă: Cine a dat dovadă de frenezie în a executa mandatul, va trebui să răspundă

Senatorul PSD, Toni Greblă, a declarat, miercuri noaptea, la România TV, că este obligatorie verificarea modului în care a fost pusă în executare, miercuri seara, hotărârea judecătorească în cazul lui Adrian Năstase. Greblă a arătat că punerea în executare a fost una "defectuoasă şi criticabilă, din toate punctele de vedere".

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 01:09
Toni Greblă: Cine a dat dovadă de frenezie în a executa mandatul, va trebui să răspundă

Cei care au pus în executare hotărârea judecătorească vor trebui să facă o analiză serioasă asupra modului cum s-au comportat în această seară, iar cei vinovaţi să fie traşi la răspundere. Nu vorbesc de cei doi poliţişti care au avenit să aducă mandatul de aducere imediată. Eu vorbesc de cei care au gestionat această punere în executare a sentinţei, la un fost premier al României. Teoretic, implicate sunt Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei”, a declarat senatorul PSD.

Greblă şi-a exprimat convingerea că se va face foarte repede o analiză asupra modului cum a  fost pusă în executare hotărârea judecătorească.

Cine a dat dovadă de frenezie în a executa un mandat cu consecineţele de aseară, va trebui să răspundă. Dacă se aştepta frumos această dimineaţă, probabil nu se ajungea la aceste lucruri. Erau căi de comunicare cu dl Năstase, putea fi convenit telefonic  un termen în care să se predea, pentru că nu era un criminal..”, a comentat Greblă.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri noapte, după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa pentru a-l duce în arest, în urma condamnării la doi ani de închisoare cu executare.

Fostul premier a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost stabilizat, iar joi dimineaţă va fi operat.