Toate taberele private vor funcţiona doar cu aviz de la Ministerul Sportului şi Tineretului

Toate taberele private vor funcţiona doar cu aviz de la ministerul Sportului şi Tineretului. Anunţul este făcut chiar de ministrul Nicolaie Bănicioiu, după incidentul în urma căruia o elevă olimpică a murit la Buşteni.

17 ian. 2013, 08:18
Toate taberele private vor funcţiona doar cu aviz de la Ministerul Sportului şi Tineretului

Taberele elevilor şi studenţilor sunt în grija noului Minister al Sportului şi Tineretului. Numai că tabăra de la Buşteni unde a murit eleva membră a lotului olimpic  era o tabără privată.

„Nu era într-o locaţie care să ne aparţină şi nici nu era într-o locaţie acreditată. Era într-un centru de pregătire cu altă destinaţie. Nicio tabară privată nu poate funcţiona fără aviz de la noi. Noi elaborăm în fiecare an o astfel de metodologie. Nu ştiu ce a fost până acum, dar de acum încolo această metodologie va fi respectată şi va ţine cont şi de partea igienică şi de partea sanitară ţi evident de partea de confort”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sportului şi Tineretului, potrivit România TV.

În acest moment, 92 de amplasamente în care se organizau tabere pentru copii şi tineri sunt în paragină. Unele spaţii au fost înstrăinate. Foarte multe tabere au fost organizate în spaţii private în anii trecuti, fără să se folosească reţeaua administrată de stat. Ministerul administrează acum 61 centre de agrement funcţionale cu 8.000 locuri, din 33 judeţe.