Toamna şi sănătatea ta: Ce boli te ameninţă în acest sezon

Schimbările atmosferice şi oscilaţiile puternice ale temperaturilor din toamnă determină apariţia alergiilor şi infecţiilor, dar şi a bolilor cronice. Află  ce afecţiuni ne aduce toamna şi cum să ne ferim de ele.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 11:05
Toamna şi sănătatea ta: Ce boli te ameninţă în acest sezon

Ulcerul este cunoscut ca o boală cu peridiocitate a simptomelor, astfel că toamnă şi primăvara bolnavii cu această afecţiune suferă intensificarea tuturor manifestărilor acestei boli. Pentru a evita acutizarea simptomelor respectaţi cu stricteţe dieta şi evitaţi fumatul şi nu neglijaţi tratamentul recomandat de medic.

Astmul bronşic poate debuta sau intensifica în sezonul toamnei. Această afecţiune poate fi declanşată atât de factori alergici din mediu, cât şi de aerul rece şi trecerea bruscă de la aer cald la aer rece. Cum toamna vremea se răceşte, astmul bronsic este favorizat, scrie Kudika.ro.

Artrozele şi alte afecţiuni articulare apar ca urmare a sensibilităţii la schimbările de temperatură şi a presiunii atmosferice. Evită efortul fizic intens şi imbrăcaţi-vă mai gros.

Lunile de toamnă pot fi periculoase pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare, în speciale insuficienţă cardiacă. Bolile cardiovasculare îşi pot intensifica manifestările în lunile de toamnă şi pot să apară chiar complicaţii, dintre care unele grave precum infarctul miocardic.

O altă categorie de boli cu incidenţă crescută toamna sunt infecţiile respiratorii. Toamna sunt favorizate infecţiile la modul general pentru că imunitatea organismului scade uşor. Este recomandat astfel să faceţi băi calde, să vă îmbrăcaţi corespunzător şi să evitaţi efortul fizic în aer liber.