Toamna se numără cămilele: Grădina Zoologică din Bucureşti are trei membri noi

Grădina Zoologică din Bucureşti a anunţat că, de la sfârşitul lunii septembrie, familia sa s-a mărit cu trei membri noi: Sultan, o cămilă cu două cocoaşe şi mica sa turmă alcătuită din Geta şi Vera.

RomaniaTV.net
08 oct. 2012, 09:06
Toamna se numără cămilele: Grădina Zoologică din Bucureşti are trei membri noi

Cămilele cu două cocoaşe (bactriene) sunt o specie critic ameninţată cu dispariţia şi vin din zona centrală a Asiei, din deşertul Gobi şi Taklamakan. Un număr mic de cămile bactriene se mai găseşte şi în Kazakhstan şi Pakistan, fiind doar 800 de exemplare în sălbăticie.

Cămilele bactriene fac parte dintr-un mic grup de animale care se hrănesc în mod regulat cu zăpadă, pentru a-şi asigura nevoia de apă. În timpul iernii, zăpada şi gheaţa sunt singurele lor surse de apă. Ele sunt animale migratoare, iar habitatul lor se întinde de la masive muntoase stâncoase, până la zone deşertice aride şi dune de nisip. Cămilele bactriene rezistă, astfel, unor temperaturi între -40 (iarna) şi 40 de grade Celsius (vara).

Grădina Zoologică Bucureşti precizează că o veţi recunoaşte pe cămila Geta după blana închisă la culoare, pe Vera după părul foarte lucios, iar pe Sultan după talia lui impresionantă.