Toamna îşi intră în drepturi cu PLOI, FULGERE şi TUNETE. Vezi prognoza METEO pentru următoarele zile

Meteorologii anunţă vreme frumoasă pentru zilele următoare. Săptămâna începe cu valorile termice specifice perioadei în care ne aflăm, însă a doua parte a săptămânii va aduce o vreme în general instabilă, cu averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, la început în jumătatea de vest a ţării, apoi şi în celelalte regiuni.

RomaniaTV.net
07 sept. 2013, 17:17
Toamna îşi intră în drepturi cu PLOI, FULGERE şi TUNETE. Vezi prognoza METEO pentru următoarele zile

Duminică, vremea rămâne frumoasă, iar temperaturile se apropie de cele normale pentru această dată. Vorbim de maxime de la 20 de grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei până la 29 de grade în Lunca Dunării. Câţiva nori vor umbri trecător soarele în regiunile estice, sud-estice şi pe la munte, unde nu este exclus să lase şi câţiva stropi de ploaie, în timp ce în restul ţării soarele va străluci nestingherit. Vântul se agită puţin prin Moldova şi Dobrogea, dar fără să fie supărător, aşa că vă puteţi face planuri să petreceţi ziua de sărbătoare în aer liber.

Vremea va fi frumoasă şi în Bucureşti, unde nu va fi nici urmă de nori pe cer, iar vântul adie uşor. La amiază termometrele strâng în jur de 26 de grade, cam cât ar fi normal pentru data din calendar.

Săptămâna începe cu valorile termice specifice perioadei în care ne aflăm. Astfel, amiaza vine cu temperaturi de la 20 în Deltă până la 29 de grade în Oltenia. Soarele domină cerul pe întreg parcursul zilei şi numai spre seara şi în cursul nopţii se înmulţesc norii în regiunile vestice, sud-vestice şi la munte, unde pe alocuri vor lăsa ploi, cu tunete si fulgere. Vântul va avea intensificări trecătoare, mai ales în zona Banatului.

Luni, pe bucureşteni îi aştepta o vreme frumoasă şi apropiată de normalul termic al datei din calendar. După cele 12…14 grade din orele dimineţii, pe fondul soarelui generos ridică mercurul în termometre spre 26…27 de grade, în condiţiile în care vântul abia dacă se simte.

Marţi, norii câştigă mai mult teren în vestul, centrul şi nordul ţării, unde din când în când se mai arată şi soarele. Totodată înmulţesc şi aversele însoţite de descărcări electrice. Acestea îşi fac apariţia local pe la munte, pe arii restrânse în regiunile intracarpatice şi numai izolat în restul zonelor. Vântul nu are excese, iar temperaturile maxime, în scădere în regiunile vestice, vor fi cuprinse între 18 grade în Maramureş şi 30 de grade în sudul Munteniei.

Marţi, se mai încălzeşte puţin în Capitală, aşa că ajungem să vorbim despre o vreme caldă pentru acestă dată, cu 28…29 de grade în orele amiezii. În condiţiile în care cerul este dominat de soare, iar vântul este domol.

A doua parte a săptămânii va aduce o vreme în general instabilă, cu averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, la început în jumătatea de vest a ţării, apoi şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 30 de grade pe parcursul zilei de miercuri, adică o vreme mai caldă pentru a doua decadă a lunii septembrie, dar spre weekend vremea schimbă din nou foaia şi începe să se răcorească. Va continua să plouă la munte şi local în celelalte regiuni.