TITULARIZARE 2013. Profesori, umiliţi la examen: Au dat proba de înot pe uscat VIDEO

Scandal la examenul de titularizare 2013. Cei care au susţinut proba pentru a deveni antrenori de înot se plâng că au dat probele nu în bazin cum ar fi fost normal, ci în sala de sport, pe uscat, potrivit România TV. Şi asta nu e tot, materia de examen le-a fost schimbată cu cinci zile înainte de acesta.

30 iul. 2013, 10:33
TITULARIZARE 2013. Profesori, umiliţi la examen: Au dat proba de înot pe uscat VIDEO

La examenul scris de titularizare participă, marţi, circa 36.000 de candidaţi. Concurenţa este mare, deoarece sunt disponibile doar 6.000 de posturi de titulari.

Nici bine nu s-a terminat proba scrisă, că deja a izbucnit un scandal la examenul de titularizare. Profesorii de sport care, marţi, au avut de trecut proba practică la înot au fost umiţi să afle că nu există un bazin de înot în care să fie testaţi. Examinatorii le-au cerut dascălilor să execute câteva mişcări pe parchet, într-o sală de sport.

Mai mult, alţi zeci de profesori sunt nemulţumiţi de faptul că au aflat, cu câteva zile înainte de începerea probei scrise la examenul de titluarizare, că materia a fost schimbată.

„Materia a fost schimbată înainte de examen. Am aflat acest lucru cu cinci zile înainte de examen. Vrem să depunem un memoriu la Ministerul Educaţiei şi sperăm să ni se dea dreptul să profesăm în învăţământ ca profesori de sport”, a declarat una dintre candidatele la postul de antrenor de atletism.

La examenul de titularizare participă circa 36.000 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau probele practice desfăşurate în perioada 27 mai – 28 iunie. Iniţial, în perioada 8-17 mai 2013, s-au înscris la concurs peste 38.500 de candidaţi, dintre care: 4.964 de educatoare/profesori pentru învăţământ preşcolar 4.747 de învăţători/profesori pentru învăţământ primar 3.962 de profesori de limba şi literatura română 3.243 de profesori de educaţie fizică şi sport 2.618 profesori de limba şi literatura engleză.