TIR, în flăcări pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Un şofer care a intervenit a fost rănit VIDEO

Un TIR turcesc încărcat cu subansamble metalice a luat foc, marţi dimineaţă, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Un şofer care a oprit şi a intervenit pentru stingerea focului a fost rănit în momentul în care traversa şoseaua.

11 iun. 2013, 05:15
TIR, în flăcări pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Un şofer care a intervenit a fost rănit VIDEO

Accidentul s-a produs la kilometrul 100 al autostrăzii, pe sensul Bucureşti-Piteşti, unde un TIR turcesc a lovit glisiera de pe mijlocul drumului după ce şoferul a adormit la volan. Ulterior, autovehiculul de tonaj greu a luat foc.

„După impact, glisierele lovite au ajuns pe sensul Pitesti-Bucureşti, iar TIR-ul a ajuns pe banda de urgenţă, cu remorca poziţionată pe carosabil. Văzând focul şi fumul care se propagau de la motorul TIR-ului, şoferul altui autocamion, un român, a oprit pe celălalt sens de deplasare şi a participat la stingerea focului, dar în momentul în care a traversat înapoi spre maşina sa a fost lovit de un autoturism. Bărbatul rănit a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti”, a declarat şeful Poliţiei A 1, comisar-şef Emilian Buican.

La faţa locului a intervenit o autospecială a ISU Argeş, care a lichidat incendiul, scrie Mediafax. În urma accidentului, traficul pe autostradă a fost blocat la kilometrul 100 timp de aproximativ 30 de minute.

TIR-ul a ars aproape în întregime, dar, din fericire, şoferul acestuia a reuşit să se salveze.