Tipuri de iubire cu care te confrunţi de-a lungul vieţii

Iubirea e ceva ce face plăcere oricui, indiferent sub ce formă vine şi este trăită. Şi nu poţi realiza cu ce fel de iubire te confrunţi decât în momentul în care chiar o experimentezi. Şi culmea este că indiferent de ceea ce trezeşte în noi – bucurie, durere, lacrimi, dor – o căutam toată viaţa şi nu putem trăi fără ea.

RomaniaTV.net
07 nov. 2012, 21:30
Tipuri de iubire cu care te confrunţi de-a lungul vieţii

Iubirea platonică este cea mai simplă forma dintre toate celelalte tipuri de iubire. N-are constrângeri şi nici implicaţii/intenţii sexuale. Ea apare la vârste foarte fragede, când încă nu suntem foarte conştienţi de ceea ce avem între picioare fiecare dintre noi. Este genul de iubire pe care o încerci în copilărie şi chiar în adolescenţă, la primele simpatii, atunci când conştientizăm pentru prima oară că ne e dor de o anumită persoană.

Iubirea egoistă e o formă de iubire care se întâmplă într-un cuplu la modul următor: partenerul tău te iubeşte pe tine, iar tu te iubeşti tot pe tine. Aşadar, vorbim de o dragoste de tip narcisist în cadrul căreia, deşi ai alaturi pe cineva, tu te iubeşti exclusiv pe tine. Dacă te surprinzi cum intri într-o relaţie doar ca să fii admirat şi iubit, dar fără să te îndrăgosteşti cu adevărat de cel de lângă tine, atunci, cel mai probabil, trăieşti o astfel de iubire.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.