Tinerii şi bătrânii, respinşi pe piaţa muncii VIDEO

Drama României pe piaţa muncii: Statisticile întocmite de specialişti arată că tinerii şi bătrânii sunt respinşi de angajatori. Tinerii absolvenţi nu sunt primiţi pentru că nu au experienţă, iar persoanele de peste 45 de ani nu sunt angajate pentru că se adaptează greu, informează România TV.

06 mart. 2013, 17:50
Tinerii şi bătrânii, respinşi pe piaţa muncii VIDEO

Cele mai multe companii din România care au făcut angajări în ultimii ani au ales persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 45 de ani. Dintr-un total de 5,6 milioane de contracte în toată ţara, peste 3,3 milioane au fost încheiate cu angajaţi de aceste vârste.

Angajatorii recunosc că sunt exigenţi când trebuie să încheie un contract de muncă.

„Depinde şi de domeniul de activitate. Ospătarii trebuie să fie tineri, dar nu foarte pentru că cer şi experienţă. Dacă angajez în spate, persoanele trebuie să fie în vârstă dar nu aproape de pensionare. Mă feresc să fac astfel de angajări pentru că sunt aproape de vârsta de pensionare”, spune un angajator.

În prezent, mai puţin de 600.000 de tineri, până în 25 de ani, au contracte de muncă active. Anual însă, de pe băncile şcolilor ies peste 200.000 de absolvenţi de liceu şi aproape 100.000 de absolvenţi de facultate.