Cine va fi următorul Papa de la Roma. La Timişoara se fac pariuri

Timişorenii pot face bani pariind pe Papă. O agenţie din oraş a introdus pariuri speciale în aceste zile. Oamenii îşi pun banii în joc şi încearcă să ghicească cine va fi următorul Suveran Pontif, care va fi vârsta lui şi ce naţionalitate va avea.

22 feb. 2013, 10:48
Cine va fi următorul Papa de la Roma. La Timişoara se fac pariuri

Reprezentanţii caselor de pariuri speculează orice moment de interes public, astfel că şi în România au apărut posibilităţile de a paria pe identitatea noului Suveran Pontif.

Astfel, timişorenii pot câştiga bani frumoşi dacă ghicesc răspunsurile la întrebările „cine va fi noul Papă”, „care va fi numele papal”, „care va fi vârsta noului papa” şi „care va fi naţionalitatea noului papă”.

Fiecare întrebare are câte o variantă de răspuns, precum şi cote, exact ca la pariurile sportive clasice. Cu cât cota este mai scăzută, cu atât şansele de câştig sunt mai mari.

Papa Benedict al XVI-lea a anunţat luni, 11 februarie, în timpul consistoriului de la Vatican, că va demisiona pe 28 februarie. Principalele motive pe care le invocă sunt „vârsta înaintată” şi faptul că nu mai are „forţa” fizică sau mentală pentru a-şi continua mandatul.

„Iubiți frați, v-am convocat în acest Consistoriu, nu numai pentru cele trei canonizări, dar şi pentru a vă comunica o decizie de mare importanță pentru viața mea în cadrul Bisericii. După ce mi-am analizat conştiinţa în faţa Domnului, în diverse rânduri, am ajuns la certitudinea că forţele mele, din cauza vârstei mele avansate, nu mai sunt apt pentru exercitarea într-un mod adecvat a ministerului petrinian„, a declarat Papa în latină, în timpul consistoriului de la Vatican, potrivit traducerii în franceză realizată de Vatican ulterior.