TIME: Barack Obama este OMUL ANULUI

În clasamentul său realizat anual, revista Time a anunţat că preşedintele american Barack Obama a fost votat ca fiind "Omul anului 2012".

RomaniaTV.net
19 dec. 2012, 13:44
TIME: Barack Obama este OMUL ANULUI

Cititorii prestigioasei reviste Time l-au votat pe preşedintele american Barack Obama, care tocmai a obţinut al doilea mandat prezidenţial, ca fiind „Omul anului 2012”.

„Barack obama, arhitectul noii Americi”, scrie Time, care publică şi un interviu cu şeful de la Casa Albă. „Poporul american are tot dreptul să se simtă frustrat pe calea schimbării, economia încă se luptă, iar acest preşedinte pe care noi l-am ales nu este perfect”, şi-a autoevaluat Obama performanţele din primii săi patru ani la conducerea Americii.

Totuşi, el a fost preferat în continuare de către alegători. „Cu toate acestea, el este omul pe care îl vrem”, a rezumat Obama modul în care crede că au gândit americanii care l-au creditat în continuare cu încredere.

Preşedintele Obama, reales în noiembrie pentru un al doilea mandat de patru ani la Casa Albă, personifică încă o dată un simbol şi o forţă motrice în spatele profundelor transformări care perturbă Statele Unite, apreciază prestigioasa revistă.

„În 2012, el a creat o nouă majoritate, a transformat slăbiciunile în oportunităţi şi încearcă, în pofida impedimentelor, să unească ţara”, continuă revista Time, prezentând pe prima pagină o fotografie din profil a şefului statului, pe care scrie simplu: „Preşedintele Barack Obama”.

În 2011, pe fondul revoltelor din Orientul Mijlociu şi protestelor din Rusia, Time a desemnat „manifestantul” drept „persoana anului”.