Ţiganii din Ciurea rămân în alertă. Nepotul bulibaşei va fi iertat dacă se întoarce acasă

"Dacă te întorci, scapi de judecata ţigănească", aceasta este promisiunea bulibasei din Ciurea, judeţul Iaşi, pentru nepotul său fugit cu o româncă. Romii din comunitate îl caută în mai multe judeţe.

RomaniaTV.net
19 ian. 2013, 11:04
Ţiganii din Ciurea rămân în alertă. Nepotul bulibaşei va fi iertat dacă se întoarce acasă

În familia Stănescu, din comuna Ciurea (jud. Iaşi), nimeni nu mai are linişte, de mai bine de 10 zile, după ce nepotul bulibaşei a fugit cu o româncă. Întreaga comunitate a început să-l caute pe acesta prin toată ţara, iar rudele îl roagă pe acesta să se întoarcă acasă. În cazul în care nu va face acest lucru, el va fi supus judecăţii ţigăneşti, adică va fi exclus din comunitate şi nu îşi va mai putea vedea cei doi copii pe care îi are cu soţia sa. Supărarea cea mai mare a celor din comunitate este că tânărul a fugit cu o româncă, iar acest lucru îi face de ruşine.

Mai mult, băiatul nu a plecat de acasă cu mâna goală, el luând o parte din zestrea soţiei şi 80.000 de lei. „Toate româncele care n-au ce mânca profită de bărbaţii noştri ţigani. Profită ca să le ia banii, să le plătească chiria„, se plâng ţiganii din comunitate.

Chiar dacă tânărul nu a plecat cu mâna goală, bulibaşa Ferdinand Stănescu a spus la România TV că acesta nu va fi pedepsit dacă va alege să se întoarcă acasă. „Nu se întâmplă nimic, nu îi fac nimic, dar să se retragă acas. Să vină acasă şi să se despartă de romancă. Romanca să îşi vadă de treba ei, ca el are doi copii şi trebuie să ajungă la nevastă„. 

Prezent în emisiune, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor s-a amuzat pe seama numelor bulibaşei şi a nepotului său. Dacă pe bulibaşa îl cheamă Ferdinand, nepotul său se numeşte Frantz. „Voi vă daţi nume de împaraţi. Tu eşti Ferdinand, el e Frantz Iosef„, a spus Corneliu Vadim Tudor.