„Thriller”, desemnat cel mai bun videoclip din toate timpurile VIDEO

Videoclipul piesei "Thriller" de Michael Jackson a ocupat prima poziţie în topul celor mai bune videoclipuri din toate timpurile, în urma unui sondaj realizat de editorii site-ului musicradar.com.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 11:47
„Thriller”, desemnat cel mai bun videoclip din toate timpurile VIDEO

Videoclipul acestei piese intrate în legendă, în care Michael Jackson se transformă atât în vârcolac cât şi în zombie, a fost regizat de John Landis, în 1983. Specialiştii consideră că lansarea pe piaţă a videoclipului „Thriller” a marcat momentul în care videoclipurile pieselor pop au devenit o formă de artă independentă. Cu o durată de 14 minute, „Thriller” a fost cel mai scump videoclip realizat până atunci, având un buget de producţie de 500.000 de dolari.

Pe locul al doilea în sondajul realizat de editorii site-ului musicradar.com s-a clasat videoclipul piesei „Telephone”, un duet Lady Gaga – Beyonce, informează ediţia electronică a tabloidului britanic The Sun. Acest videoclip are o durată de nouă minute şi a fost regizat de Jonas Akerlund.

Un alt videoclip celebru, cel al piesei „Bohemian Rhapsody”, lansată de trupa britanică Queen în anul 1975, a ocupat poziţia a treia.

În Top 10, pe poziţiile următoare s-au clasat, în ordine, videoclipurile pieselor „Hurt” (Johnny Cash), „Sledgehammer” (Peter Gabriel), „Windowlicker” (Aphex Twin), „Smack My Bitch Up” (Prodigy), „Sabotage” (Beastie Boys), „Everlong” (Foo Fighters) şi „Heart Shaped Box” (Nirvana).