TERIBILISM FATAL: Au furat o ambulanţă şi au făcut accident. Un tânăr a murit VIDEO

Un tânăr a murit, iar altul a ajuns la spital din cauza teribilismului. Cei doi au furat o ambulanţă din staţia de Salvare din Bârlad şi au fugit cu ea. Cum niciunul dintre ei nu avea permis de conducere, cel care conducea maşina a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şanţ, informează România TV.

RomaniaTV.net
25 aug. 2012, 05:42
TERIBILISM FATAL: Au furat o ambulanţă şi au făcut accident. Un tânăr a murit VIDEO

Tragedia s-a produs în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00. Cei doi tineri, în vârstă de 18 şi 21 de ani, au petrecut şi au băut toată noaptea, după care au furat ambulanţa din curtea Staţiei de Ambulanţă Bârlad.

Potrivit poliţiştilor, tânărul de 21 de ani se afla pe scaunul din dreapta-faţă al ambulanţei în momentul în care prietenul său, de 18 ani, a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a răsturnat de mai multe ori într-un lan de floarea soarelui.

În urma accidentului, tânărul de 21 de ani a murit, iar cel care era la volan a scăpat doar cu răni uşoare, fiind internat la Spitalul de Urgenţă din Bârlad.

Accidentul a avut loc pe drumul judeţean Bârlad – Pogana şi din primele verificări s-a stabilit că ambulanţa avea cheile în contact în momentul în care a fost furată de cei doi tineri.

„Accidentul a avut drept cauze lipsa de experienţă în conducerea unui autovehicul de către tânărul de 18 ani şi viteza excesivă cu care acesta a rulat pe şosea, ceea ce a făcut să piardă controlul asupra direcţiei şi să părăsească partea carosabilă. Pasagerul de pe scaunul din dreapta a fost găsit decedat de către echipajul de ambulanţă care a mers la faţa locului, iar şoferul a suferit policontuzii, fără a-i fi pusă viaţa în pericol”, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, responsabilul mass-media din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, Loredana David.

Poliţiştii nu au reuşit să-l testeze cu aparatul alcooltest pe tânărul de 18 ani, însă i-au recoltat probe biologice la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde este internat.

Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă până la 15 ani de închisoare. Băiatul locuieşte în Italia şi tocmai venise, în concediu, în România.

În urma incidentului, Serviciul de Ambulanţă Vaslui a declanşat o anchetă la Substaţia Bârlad pentru a se stabili în ce condiţii a putut fi furată o autosanitară din curtea unităţii, în timp ce mai mulţi angajaţi se aflau în staţie, scrie Mediafax.

Din primele verificări făcute de conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui s-a constatat că autospeciala a fost furată de mai mulţi tineri în timp ce în curtea Substaţiei Bârlad nu se afla niciun angajat, toate cele patru echipaje de serviciu fiind în acel moment în clădirea unităţii.

Pe înregistrările video ale camerelor de supraveghere se observă că în autosanitară s-au urcat trei indivizi, deşi, în urma accidentului, au existat două victime – un tânăr de 21 de ani, care şi-a pierdut viaţa, şi un altul de 18 ani care a fost rănit, acesta din urmă fiind şi cel care a condus ambulanţa.