Teoria lui Darwin privind evoluţia omului, zdruncinată de o nouă descoperire în Crimeea

Săpăturile arheologice în curs de desfăşurare în Crimeea, sudul Ucrainei, de către o expediţie internaţională, sub egida filialei din Crimeea a Institutului de Arheologie de pe lângă Academia de Ştiinţe a Ucrainei, sunt de natură să facă senzaţie. În zonele Bahcisarai şi Belogorsk, oamenii de ştiinţă au descoperit urme de viaţă ale unor hominizi din vechime care nu se încadrează în teoria darwinistă privind evoluţia umanităţii, după cum relatează luni publicaţia Vesti.ua.

15 iul. 2013, 10:48
Teoria lui Darwin privind evoluţia omului, zdruncinată de o nouă descoperire în Crimeea

Teoria lui Darwin se bazează pe transformarea treptată a omului primitiv – omul de Neanderthal într-o fiinţă mai dezvoltată – în Cro-Magnon (un reprezentant timpuriu al Omului contemporan din Europa) şi, apoi, în omul modern. Dovezile descoperite relevă o evoluţie diferită„, a explicat şeful expediţiei Viktor Ceabai, doctor în ştiinţe istorice, indicând că, în timpul săpăturilor efectuate în mai multe locuri din Crimeea, s-au găsit urme de viaţă ale neanderthalienilor în stratul de deasupra urmelor de viaţă ale omului Cro-Magnon, scrie Agerpres.

Aceasta înseamnă că hominizi mai primitivi au vizitat aceste locuri după ce au fost populate de hominizi mai moderni, afirmă istoricul ucrainean, potrivit căruia noile descoperiri zdruncină teoria lui Darwin privind evoluţia umană. Astfel, spune el, avem de a face nu cu evoluţia unei singure specii de fiinţe inteligente, ci cu reprezentanţi ai diferitelor rase care au locuit din cele mai vechi timpuri pe Pământ.

De altfel, descoperirile din Crimeea sunt singurele din lume de acest fel. O mare parte a comunităţii ştiinţifice internaţionale a receptat descoperirea făcută în peninsula din Marea Neagră cu mare entuziasm, susţin cercetătorii ucraineni, care adaugă că teoria evoluţionistă a lui Darwin ar putea fi revizuită în lumina acestor descoperiri.

Mai mult, conform acestora, analiza ADN-ului Omului de Neanderthal a relevat diferenţe fundamentale faţă de structura ADN-ului omului modern. Dar încă mai sunt necesare investigaţii suplimentare pentru clarificarea tuturor aspectelor. Prin analiza cu radiocarbon se poate determina cu exactitate vechimea urmelor de viaţă din siturile din Crimeea. Estimările preliminare ale arheologilor relevă că urmele datează de acum 32.000- 29.000 de ani.

De asemenea, este nevoie de reconstituit condiţiile climatice din acea perioadă din Crimeea, mai spun ei. „La ora actuală, tocmai de aceasta ne şi ocupăm”, a adăugat Viktor Ceabai, într-o declaraţie pentru Vesti.ua.