Tentativă de ucidere a unui poliţist, în Capitală

Un şofer a lovit cu maşina un agent al poliţiei rutiere, care a vrut să-l oprească în trafic, pentru că trecuse pe culoarea roşie a semaforului, informează România TV. Incidentul s-a petrecut în zona Valea Cascadelor, din Capitală. După ce l-a lovit pe poliţist, şoferul în vârstă de 22 de ani, care circula şi fără permis, a demarat în trombă. Poliţistul accidentat a fost internat în spital cu mai multe leziuni. Agenţii l-au prins pe şoferul vinovat şi l-au arestat.

RomaniaTV.net
09 iun. 2012, 08:14
Tentativă de ucidere a unui poliţist, în Capitală

Incidentul s-a petrecut vineri în jurul orei 18.15, în cartierul Militari din Capitală. O maşină marca BMW în care se aflau doi bărbaţi a trecut pe culoarea roşie a semaforului. Poliţiştii au încercat să oprească maşina, dar şoferul a refuzat şi l-a lovit cu maşina pe unul dintre poliţişti.

„Doi poliţişti ai Brigăzii Rutiere Bucureşti au observat un autoturism BMW care circula pe Bulevardul Iuliu Maniu din Sectorul 6. La intersecţia cu Valea Cascadelor, şoferul a trecut pe culoarea roşie a semaforului. Poliţiştii i-au făcut semn să oprească, şoferul a încetinit, iar când a ajuns în dreptul agentului de poliţie a accelerat şi l-a lovit pe acesta, trântindu-l la pământ. Apoi şoferul a fugit pe strada Preciziei. Poliţiştii au plecat în urmărirea maşinii şi au găsit-o parcată în spatele unui bloc, pe strada Preciziei. Cei doi ocupanţi ai maşinii au fost găsiţi ascunşi pe terasa unui bloc. Şoferul avea 22 de ani, pasagerul din dreapta este un bărbat de 38 de ani, ambii din Bucureşti. Şoferul nu deţine permis de conducere din nicio categorie”, a declarat la România TV Alexandru Niculaie, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Poliţistul lovit a fost internat în spital cu mai multe leziuni şi fracturi la piciorul drept şi la braţul drept, dar şi cu multiple plăgi la nivelul feţei, după ce mai multe cioburi au sărit din parbriz în momentul impactului.

Poliţia Capitalei şi procurorii au demarat o anchetă, l-au reţinut pe şoferul vinovat şi l-au arestat preventiv pentru 29 de zile. Şoferul care l-a lovit cu maşina pe agentul de circulaţie este cercetat pentru tentativă de omor calificat şi deosebit de grav şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără permis auto.