Temperaturile vor depăşi pragul de CANICULĂ VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Meteorologii anunţă temperaturi de caniculă pentru săptămâna viitoare. Un val de aer fierbinte dinspre tropice va pătrunde în ţara noastră, ceea ce înseamnă că în zilele următoare va fi foarte cald. Marţi şi miercuri, în zonele de câmpie din vestul şi sudul ţării, se anunţă valori termice ce ating, ba chiar depăşesc pragul de caniculă: 35-36 de grade.

RomaniaTV.net
17 iun. 2012, 13:02
Temperaturile vor depăşi pragul de CANICULĂ VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Ziua de luni ne va chinui cu maxime mult peste ce ar fi normal: de la 27 de grade pe litoral, până la limita caniculei, 34 de grade în estul şi vestul ţării. Şi, din păcate, meteorologii spun că acesta este doar începutul unei săptămâni fierbinţi. Soarele va domina toate regiunile ţării şi doar pe la munte va fi rost de o umbră de nor ce ar mai putea să lase doi-trei stropi rătăciţi. Cât priveşte vântul, acesta va fi capabil să mai răcorească arşiţa doar prin sud, unde va fi o idee mai agitat.

Aerul tropical va pune stăpânire peste Capitală, luni. Maxima va urca la 32-33 de grade la amiază, sub un soare strălucitor ce se lasă răcorit doar de câte o pală de vânt.

Ziua de marţi îşi va lua şi mai mult avânt termic, aşa că din nou vom suferi de cald. Cele 29 de grade de pe litoral vor fi de-a dreptul plăcute, pe lângă cele 36 de grade din estul ţării. Maximele vor fi şi cu 8 grade mai mari decât ar fi normal, aşa că disconfortul termic va fi demn de luat în seamă. Nu uitaţi că nu este bine să staţi prea mult în soare, folosiţi creme de protecţie şi hidrataţi-vă. Dacă vă doriţi o ploaie scurtă şi în fugă, este cazul să vă duceţi la munte. Este singurul loc în care se mai arată câte un nor peste zi.

Bucureştenii vor fi chinuiţi şi ei de caniculă. Temperatura adună 35 de grade la amiază, soarele nu se lasă acoperit de nici un nor, iar vântul abia dacă adie. 

Soarele se încăpăţânează să dogorească şi miercuri, aşa că valorile termice vor aduce la amiază între 29 şi 36 de grade. Singurii care se pot bucura de câte o ploaie de vară, cu fulgere şi tunete sunt cei de la munte, dar în rest, soare şi nici urmă de vreun nor.

Acelaşi tablou torid se creionează şi pentru Capitală miercuri. 35 de grade la prânz, cer senin şi nici o pală de vânt.

La munte, la începutul săptămânii, vremea va fi caldă şi, în general, frumoasă cu soare predominant. După-amiază, cu totul izolat, este posibil să apară câteva ploi slabe, de scurtă durată. Vântul adie uşor, iar în aceste condiţii, în termometre se strâng din ce în ce mai multe grade: 26 de grade la Stâna de Vale în Munţii Apuseni, 25 de grade în staţiunile de pe Valea Prahovei şi chiar 19 grade în zona inaltă a Carpaţilor Orientali, la Vârful Toaca. O vreme numai bună pentru cei care au intrat deja în vacanţă şi au ales să o petreacă la munte.

Vremea este frumoasă şi călduroasă şi pentru cei care au rămas pe litoral. Soarele nu este umbrit de nori, vântul adie uşor, iar la amiaza, în termometre se vor strânge cam 27 de grade în staţiunile din partea de sud a litoralului, în vreme ce, la Mamaia, Costineşti şi Eforie Nord, vor fi 28 de grade. Apa mării, la ţărm, are 20-22 de grade, suficient pentru a ne avânta în valuri pentru a ne mai răcori după orele petrecute pe plajă.