Temperaturile coboară spre valori NORMALE, iar izolat se anunţă ploi. Cum va fi VREMEA în WEEKEND

Dupa atatea zile fierbinti, temperaturile revin la normal pe final de săptămână, dar pe alocuri se anunţă şi ploi. În unele zone temperaturile vor fi, totuşi, aproape de pragul caniculei.

RomaniaTV.net
15 aug. 2013, 16:03
Temperaturile coboară spre valori NORMALE, iar izolat se anunţă ploi. Cum va fi VREMEA în WEEKEND

Vineri, in zona Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului, dar şi în Oltenia, local vor fi averse cu fulgere si tunete, care pot sa aduca peste 25 de litri pe metru patrat. În restul tarii soarele predomina, si doar cativa nori purtatori de ploi trecatoare mai ratacesc pe alocuri in Transilvania şi nordul Munteniei şi doar cu totul izolat în rest. In sud-estul tarii vantul sufla mai alert pe parcursul zilei. Maximele vor fi intre 23 si 31 de grade.

In Bucuresti, vineri la amiaza temepratura atinge cele 29…30 de grade perfect normale pentru data din calendar. Sarele se mai ascunde din cand in cand dupa norii ce pot sa lase cativa stropi de ploaie, iar vantul va sufla destul de sprinten peste zi.

Sâmbătă, in vest si sud vremea devine din nou calduroasa. La munte, dupa-amiaza cad si cativa stropi de ploaie, iar vantul adie doar prin regiunile sud-estice şi la munte. Vor fi 24…25 de grade în nordul extrem al Moldovei şi 32…33 de grade în Lunca Dunării.

In Bucuresti soarele nu este umbrit de niciun nor si se anunţă 31…32 de grade Celsius.

Duminica aerul fierbinte tropical acopera cea mai mare parte din tara si la amiaza vorbim despre 26 de grade in nordul Moldovei si 33…34 in vest si sud, la campie. Doar dupa-amiaza la munte ratacesc pe cer cativa nori ce aduc, izolat, ploi slabe.

Si in Capitală ziua de duminică va fi una cu soare generos, iar mercurul in termometre va urca spre 32…33 de grade la amiaza.

In prima zi din saptamana urmatoare vorbim din nou de canicula, ce-i drept numai izolat, in Campia de Vest, unde maximele ating 35 de grade, pornind de la 28 pe litoral. Si vremea se va mentine calduroasa in majoritatea regiunilor, dar cu precadere in cele sudice, în special în urmatoarele două zile. Iar ploile sunt mai probabile in vest, centru si nord, spre jumatatea saptamanii.