Temperaturi de primăvară, dar şi ploi. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea a început să dea semne că se mai îmbunează. Aerul mai cald, adus dinspre Oceanul Atlantic, face ca maximele să se încadreze, miercuri, între 0 şi 8 grade. Joi, vremea va fi caldă, cu maxime pozitive, de la 3 la 11 grade. Februarie începe fără ger. Vineri dimineaţă, termometrele nu arată mai puţin de -6 grade nici măcar în depresiunile din estul Transilvaniei, iar peste zi aşteptăm şi maxime până în jur de 11 grade în sud-vestul şi sudul ţării.

29 ian. 2013, 14:51
Temperaturi de primăvară, dar şi ploi. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Circulaţia aerului dinspre Oceanul Atlantic aduce aer tot mai cald peste ţara noastră, aşa că temperaturile cresc miercuri şi vorbim despre maxime de la 0 grade în Moldova şi în estul Transilvaniei, până la 8 grade în Oltenia. Soarele se ascunde mai toată ziua după un strat consistent de nori în vest, în centru şi în nord, dar în sud e ceva mai îndrăzneţ şi se arată printre nori. Precipitaţiile nu lipsesc, cad mai ales ploi în vest şi precipitatii mixte pe arii restrânse în est şi în centru, iar la munte aşteptăm tot precipitaţii mixte, dar şi vânt mai puternic. Local se va forma polei, iar în zonele joase, îndeosebi în sud şi în est, în special dimineaţa, va fi ceaţă.

Vremea se încălzeşte miercuri şi pentru bucureşteni. După ceaţa matinală, soarele se arată printre nori, iar aerul ceva mai cald aduce în termometre maxime de 4, poate chiar 6 grade. Vântul va sufla slab. Presiunea atmosferică este în uşoară creştere, de la 758 mm Hg, dar după lăsarea serii începe să scadă.

Joi, în ultima zi a lunii ianuarie, avem parte de vreme caldă pentru data din calendar. Meteorologii prognozează la amiază de la 3 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, până la 12 grade în Oltenia şi în vestul Munteniei. În nord, în centru, dar şi în est, soarele e cam scump la vedere şi norii care îl acoperă aduc precipitaţii, mai ales ploi. Ploi, dar pe arii restrânse, aşteptăm şi în sud-vest, în timp ce la munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul suflă destul de tare la munte, dar intensificări temporare vor fi în celelalte regiuni.

Temperatura mai creşte puţin şi în Capitală, joi, şi vremea devine destul de caldă pentru ultima zi a lui Gerar. În prima parte a zilei, cerul e încărcat de nori şi trecător plouă slab, apoi norii se mai răresc şi soarele îşi face simţită prezenţa. Până la amiază, în termometre se adună 6, poate chiar 7 grade.

Vineri, vremea se menţine caldă pentru începutul ultimei luni de iarna, mai ales în sud-vest, unde la amiază aşteptăm maxime şi de 12 grade, în timp ce în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi 2-3 grade. În nord, în centru, dar şi în sud-estul extrem, norii mai lasă precipitaţii locale, mai ales ploi. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni cerul va fi variabil. În zonele joase, ziua începe cu ceaţă pe arii restrânse.

Vreme caldă şi în Capitală, vineri, chiar uşor mai caldă decât joi. Meteorologii prognozează până la 9 grade, cu aproximativ 6 grade peste normalul termic al datei din calendar. Dimineaţa sunt şanse destul de mari să fie ceaţă, apoi vremea va fi mai plăcută.