Televiziunea nord-coreeană transmite non-stop reportaje cu militari care se pregătesc de război

Războiul e aproape, la fel şi victoria. Asta cred nord-coreenii, care pe zi ce trece sunt tot mai agresivi în declaraţii şi în fapte. Televiziunea nord-coreeană transmite non-stop reportaje cu militari antrenându-se pentru războiul anti-imperialist.

07 apr. 2013, 16:23
Televiziunea nord-coreeană transmite non-stop reportaje cu militari care se pregătesc de război

Deşi Coreea de Nord ameninţă că atacă cu rachete Statele Unite şi bazele americane din imediata sa vecinătate, se pare că strategii de la Phenian nu exclud nici luptele corp la corp, informează România TV.

Câinii de atac sunt antrenaţi pentru luptă, iar la şedintele de tir, militarii trag în imagini cu soldaţi americani sau cu ministrul sud-coreean al Apărării, considerat unul dintre mari duşmani ai regimului comunist. „Kim Kwan-jin este un ticălos şi o scursură umană. Nici nu ar merita să fie ţinta noastră”, a spus unu militar nord-coreean.

Soldaţii nord-coreeni sunt convinşi că războiul va începe în curînd, iar victoria va fi de partea lor. „După cum ştiţi, nu se pune problema de a şti dacă vom avea sau război în peninsula noastră, ci dacă acesta va fi azi sau mâine. E ca în ajunul unei mari explozii. Fiecare minut, fiecare secundă contează. Suntem gata de atac la primul ordin primit”, a spus un ofiţer.

În paralel, regimul de la Phenian a încercat să extindă starea de tensiune la nivel diplomatic. Coreea de Nord i-a invitat pe membrii misiunilor străine să părăsească ţara, dar ambasadele nu au ţinut seama de recomandare.