Telefoanele mobile pot cauza tumori pe creier, a decis un tribunal italian

Un tribunal din Italia a decis că telefoanele mobile cauzează cancer, într-un caz ce ar putea deschide porţile şi pentru alte victime care doresc să ia calea justiţiei.

RomaniaTV.net
19 oct. 2012, 19:00
Telefoanele mobile pot cauza tumori pe creier, a decis un tribunal italian

Omul de afaceri Innocente Marcolini, în vârstă de 60 de ani, a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier după ce a folosit telefonul mobile pentru serviciu timp de până la şase ore pe zi, pe parcursul a 12 ani.

Curtea Supremă italiană a spus că există o legătură între folosirea telefonului şi boala sa.

Experţii cred acum că va exista o avalanşă de cazuri în justiţie ale victimelor care cred că bolile lor au fost cauzate de folosirea telefoanelor mobile.

„Este foarte important pentru mulţi oameni. Vroiam ca această problemă să devină cunoscută pentru că mulţi oameni nu cunosc încă riscurile. Stăteam la telefon, de obicei la mobil, timp de 5-6 ore pe zi, la servici. Am vrut să se recunoască că există o legătură între boala mea şi folosirea mobilului şi a telefoanelor fără fir”, a declarat Marcolini.

Oncologul Angelo Gino Levis şi neurochirurgul Giuseppe Grasso au oferit dovezi pentru afirmaţiile lui Marcolini. Ei spun că telefoanele mobile şi cele fără fir emit radiaţii electromagnetice care dăunează celulelor şi cresc riscul de tumori. Ei au adăugat, însă, că tumorile pot apărea după 15 ani, studiile pe termen scurt fiind, astfel, neconcludente.

Majoritatea oameniilor de ştiinţă nu ştiu încă dacă există această legătură între mobile şi tumorile pe creier.