Teatrul Excelsior va purta numele actorului Ion Lucian

Teatrul Excelsior va purta numele întemeietorului său, regretatul actor Ion Lucian, a anunţat duminică seară Radu Negrei, consilier al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
22 apr. 2012, 18:21
Teatrul Excelsior va purta numele actorului Ion Lucian

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la începutul acestei luni că a convenit cu soţia maestrului că la finalul stagiunii în curs vor fi începute documentele pentru schimbarea numelui Teatrului Excelsior în Teatrul „Ion Lucian”.

„Îndată ce hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti va trece de votul acestuia, sperăm în proxima şedinţă care va avea loc într-o săptămână sau două”, a precizat Negrei.

Actorul Ion Lucian a murit în seara zilei de 31 martie, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, unde fusese internat de urgenţă pe 11 martie, cu suspiciunea de anemie şi bronhopneumonie.

Pe 4 mai 2011, a fost inaugurat, în prezenţa directorului Ion Lucian, noul sediu al Teatrului Excelsior din Bucureşti, una dintre săli purtând numele marelui actor, care a luptat pentru deschiderea acestei instituţii de cultură.