Te pregăteşti de VACANŢĂ? Vezi CAPCANELE destinaţiilor turistice

Vacanţa înseamnă relaxare, dar este bine să-ţi iei măsuri de siguranţă înainte de plecare. Mai ales dacă destinaţia este peste hotare.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 07:00
Te pregăteşti de VACANŢĂ? Vezi CAPCANELE destinaţiilor turistice

Este bine de ştiut că ţările preferate de români ca destinaţii turistice ascund câteva capcane. Spre exemplu, în Bulgaria, de la 1 iunie, fumatul în locuri publice va fi interzis. Aşa că adio ţigări pe şezlong la plajă. Amenda depăşeşte 1.000 de euro, potrivit libertatea.ro.

Dacă eşti o fire petrecăreaţă, cu siguranţă nu vrei să te cazezi în Turcia. Cel puţin, nu în preajma moscheilor. Asta pentru că în acele zone nu se bea şi nici nu se vinde alcool. Tot în Turcia, detectoarele de radar sunt interzise.

Grecia este o altă destinaţie preferată de români. Aveţi însă grijă: grecii nu tolerează atitudinea indecentă. Iar cine are detector de radar poate fi amendat cu 2.000 de euro.

Cine pleacă în Tunisia, trebuie să ştie că tarifele pentru roaming sunt foarte mari. De asemenea, când schimbi bani trebuie să păstrezi chitanţele. Asta pentru că tunisienii au o politică valutară cu circuit închis. Nu poţi aduce sau scoate dinari tunisieni din ţară.