Tatăl lui Snowden susţine că fostul consultant al NSA s-ar putea întoarce în SUA în anumite condiţii

Tatăl fostului consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a SUA Edward Snowden a declarat într-un interviu că este destul de încrezător că fiul său se va întoarce în Statele Unite atât timp cât vor fi îndeplinite anumite condiţii.

RomaniaTV.net
28 iun. 2013, 15:36
Tatăl lui Snowden susţine că fostul consultant al NSA s-ar putea întoarce în SUA în anumite condiţii

Tatăl lui Edward Snowden susţine că fostul consultant al NSA s-ar putea întoarce în SUA în anumite condiţii. Aceste condiţii ar putea include netrimiterea lui Snowden la închisoare înainte de proces, a relatat vineri NBC News. Postul de televiziune a adăugat că tatăl lui Snowden intenţionează să susţină acest lucru într-o scrisoare către Procurorul General al SUA, Eric Holder, care va fi trimisă vineri prin intermediul avocatului său.

Într-un fragment din interviul pentru NBC difuzat în cadrul emisiunii „Today Show”, tatăl lui Snowden a mai spus că este de asemenea îngrijorat că fiul său este manipulat de alţii, inclusiv de persoane din cadrul WikiLeaks.

Snowden a zburat din SUA în Hong Kong în luna mai, cu câteva săptămâni înainte de publicarea în The Guardian şi The Washington Post a detaliilor pe care le-a oferit despre programul american de supraveghere a comunicaţiilor pe internet şi telefon.

Fostul consultant al NSA se află începând de duminică în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, unde a sosit din Hong Kong. El a cerut azil politic în Ecuador, ţară care a afirmat că examinarea acestei cereri ar putea dura luni de zile.

SUA cer arestarea şi extrădarea lui Snowden, care este acuzat de spionaj.

Autorităţile americane au anulat paşaportul lui Snowden, decizie care a fost făcută cunoscută abia duminică, atunci când fostul consultant al NSA a plecat din Hong Kong către Moscova.