Tăriceanu: Lecţii de antibăsism nu primesc. Nu m-a bătut în niciun moment gândul demisiei

Călin Popescu Tăriceanu afirmă că, în ciuda recentelor critici, nu "l-a bătut în niciun moment gândul demisiei". Fostul premier a precizat, duminică seară, la România TV că nu este dispus "să ia lecţii de antibăsism" din partea nimănui, în condiţiile în care "i-a ţinut piept" lui Traian Băsescu timp de patru ani, având în spate doar o guvernare minoritară şi nu o forţă politică precum USL.

RomaniaTV.net
27 ian. 2013, 18:51
Tăriceanu: Lecţii de antibăsism nu primesc. Nu m-a bătut în niciun moment gândul demisiei

„Nu m-a bătut niciun moment gândul acestei demisii. Nu am avut această idee şi nu am niciun motiv să demisionez. Am o datorie enormă pentru PNL. Mă simt legat de acest partid. Nu aş părăsi partidul pentru nimic”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, precizând că nu îi este teamă de excluderea din partid, cu atât mai mult cu cât, conform fostului premier, nu se pune problema vreunei încălcări a statutului: „Discuţia excluderii e de domeniul absurdului”.

Mai mult, ex-liderul liberal consideră că a dat dovada faptului că a luptat cu Traian Băsescu şi PDL.

„E deplasat să mi se spună că aş fi într-un fel infleunţat de către adversarii noştri politici. În contextul în care vedem o serie de politicieni, cum e domnul Gabriel Oprea, care e pare-mi-se vicepremier, aleşi pe listele USL, amintesc că timp de patru ani, cu un guvern minoritar, i-am ţinut faţă lui Băsescu şi multă lume spune că apreciază cum i-am făcut faţă lui Traian Băsescu. Multe lucruri pot să accept, dar lecţiid e antibăsism nu primesc. În adversitatea în care am fost eu cu Băsescu… E foarte uşor să-i ţii faţă acum lui Băsescu”, a subliniat Tăriceanu.

CITEŞTE ŞI: Tăriceanu: Când eram premier, Antonescu nu a ieşit în faţă dar i-am propus să fie ministru

Declarând că nu are un conflict cu partidul din care face parte, Călin Popescu Tăriceanu a reconfirmat propunerea alegerilor primare pentru desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie.

 „Nu mă lupt cu PNL. Nu am nicio problemă în PNL. Vreau să deschidem acest partid, să pară mai atractiv. Ce ne împiedică să avem şi noi 500 de mii de membri, cum are PSD? Cu toţii vrem binele PNL şi trebuie să ne gândim mai mult decât doar la persoanele noastre. În orice partid o competiţie e necesară pentru că aduse în prim-planul vieţii politice oameni noi. Poate că vor pierde şi domnul Antonescu va rămâne în continuare candidat la preşedinţie. Îi va consolida poziţia, foarte bine, nu văd niciun lucru rău în asta. Un astfel de exerciţiu aduce selecţia naturală, nu dorinţa şefului partidului. O validare din partea membrilor partidului e mult mai valoroasă”, a precizat acesta.

Întrebat dacă se va înscrie în competiţia pe care o propune pentru PNL, Tăriceanu a răspuns că respectiva decizie trebuie luată anul viitor.

„E mult prea timpuriu să iau o astfel de decizie. Nu o exclud, dar trebuie luată în 2014. Propunerea mea e să se organizeze în martie-aprilie anul viitor”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.